*
Борба с вредителите

ЛЕКАРИ ОТ МОНТАНА ПОИСКАХА ОСТАВКА НА РЪКОВОДСТВОТО НА НЗОК

|
ЛЕКАРИ ОТ МОНТАНА ПОИСКАХА ОСТАВКА НА РЪКОВОДСТВОТО НА НЗОК

Повече от 50 лекари от Монтана и региона се събраха пред сградата на здравната каса с искане за оставка на ръководството на институцията. Причината е т.н. лимитиране на броя на пациентите с определени заболявания по клиничните пътеки." Искаме отмяна на тази методика, както и новите дейности, които държавата прехвърли на касата, заяви председателят на местната структура на лекарския съюз д-р Вл. Велков. Той прочете пред журналисти имената на членовете на надзорния съвет на касата.

В него влизат представител на НАП, на асоциацията на индустриалния капитал, на синдикатите и на пациентските организации.

„Няма как хора, които никога не са слагали една инжекция да определят как и колко пациенти да лекуваме”, каза д-р Пл. Блажев. Исканията на анестезиолозите се обсъждат в Стара Загора, където са управителите на областните болници от цялата страна.

С 925 на стойност 556 хил. лева са намалени здравните пътеки на ломската болница, намалението само за отделението по интензивна кардиология е 287 пътеки, каза шефът на отделението д-р Р. Струнджев. "При нас пациентите идват с опасност за живота и никой не може да прогнозира или да планира броят им”, допълни той.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар