*
Борба с вредителите

КРУМ СТОЯНОВ ПРЕД NOSTRABET: ЕТЪР ТРЪГВА НАГОРЕ, МЯСТОТО МУ Е В ЗЛАТНАТА СРЕДА

|
КРУМ СТОЯНОВ ПРЕД NOSTRABET: ЕТЪР ТРЪГВА НАГОРЕ, МЯСТОТО МУ Е В ЗЛАТНАТА СРЕДА

След като изнесе добри игри, но поради малшанс в завършващия удар и заради странични фактори нямаше победа в първите си шест мача, Етър най-после я постигна при седмия опит. Този успех със сигурност ще вдъхне увереност и самочувствие на играчите, които не искат да треперят за оцеляването си в елита. С основна заслуга за първите три точки на „виолетовите“, спечелени в столичния квартал „Надежда“, е капитанът Крум Стоянов, който постави началото на обрата с фамозен гол.

Пред Nostrabet.com Стоянов направи анализ на представянето на Етър досега и разкри своите очаквания за бъдещето на тима.

-       Г-н Стоянов, защо преди гостуването на Локомотив имахте само една точка?

 

-       Това бе незаслужено и несправедливо, тъй като във всички мачове до този момент, с изключение на този с Лудогорец, абсолютно срещу всички съперници играхме като равен с равен, а няколко от тях ги надиграхме. Липсваше ни обаче късмет пред гола, а и съдиите откровено ни ощетиха и повлияха върху крайните ни резултати в няколко срещи. Дори бих казал, че Етър е най-ощетяваният от началото на сезона. Ако всичко беше наред, трябваше да имаме поне 7 точки преди двубоя с Локомотив, а след него вече 10.

 

-       Какво си казахте преди сблъсъка с Локо?

 

-       Още в автобуса, когато пътувахме за столицата, всички бяхме единодушни, че няма закъде повече да отстъпваме и този мач ще го вземем. Казахме си, че излизаме, бием и тръгваме нагоре. Ние бяхме уверени в силите си и пределно амбицирани да покажем, че Етър има стойност. Бяхме сигурни, че няма какво друго да стане с оглед на игрите, които показвахме. Ние играехме приличен футбол и създавахме доста положения във всеки мач, така че бе време усилията ни да бъдат възнаградени.

 

-       Когато съперникът ви поведе, какво си помислихте?

 

-       Аз лично не съм се смутил, тъй като бях сигурен, че ще обърнем развоя на мача. Знаех как сме играли до този момент и знаех, че ако играем по същия начин, което бях сигурен, че ще направим, ще излезем крайни победители.

 

-       Голът, с който изравнихте, най-красивият ли е за Вас в кариерата?

 

-       Аз съм защитник и рядко бележа, но ако трябва да бъда честен, да, това е най-хубавият ми гол. Изпълнението бе трудно, тъй като топката падаше отвесно и се въртеше, но аз съм придобил опит с годините и знаех как да я натисна, за да се получи ударът.

 

-       Малко след като изравнихте, Ви смениха заради контузия. Какво е състоянието Ви?

 

-       Имах проблеми с адуктора и затова играх на инжекции и срещу Ботев, и срещу Локомотив. Може би трябваше да пропусна последната ни среща, но не исках да оставям момчетата. Възможно е проблемът да се е усложнил при головия ми удар, защото малко след това болките се увеличиха и нямаше как да продължа. Но сега се чуствам добре, предписана ми е терапия и до седмица очаквам да подновя пълноценни занимания и да съм на линия за домакинския двубой с Локомотив Пловдив след паузата в първенството.

 

-       Къде е силата на Етър?

 

-       В отбора са събрани доста опитни и можещи футболисти, които имат много мачове в елита и чужбина. Имаме също сплотен и задружен колекгив, и смея да твърдя, че Етър рзполага със солиден и балансиран състав.

 

-       Какъв треньор е Емануил Луканов?

 

-       Страхотен специалист и един от най-добрите в групата. Той има модерни виждания за футбола, прави разнообразни тренировки и начина, по който Етър играе, показва, че сме на прав път.

 

-       Какво изисква основно от вас?

 

-       Г-н Луканов дава свобода на всички играчи и се стреми да не вкарва напрежение. Важно е също да отбележа, че е и прекрасен човек и има верен подход и отношение към футболистите.

 

-       Има ли резерви Етър?

 

-       Разбира се, че има. Можем да играем още по-добре и да сме по-ефективни, и очаквам с мачовете да надграждаме. Това обаче, което най-много ме радва е, че Етър е в състояние да се надиграва с всеки отбор и на всеки терен. Ние показахме, че не се затваряме, можем да атакуваме и да практикуваме открит футбол навсякъде.

 

-       Ако сравните Етър с другите тимове при майсторите, какво бихте казали?

 

-       Пред нас са Лудогорец и ЦСКА, които имат рекордни бюджети и ще се борят за титлата, а Левски, Черно море и Локомотив Плодив ще поддържат интригата за върха и третото място. Но Етър не се страхува от никой. Ние можем да се противопоставим на всеки отбор.

 

-       Какво ви казваха феновете на Етър преди мача с Локомотив в София?

 

-       Преди всичко искам да им благодаря за отношението и подкрепата. Те виждаха, че играем добре, оценяваха го и въпреки че имахме само една точка, бяха плътно зад нас. Благодаря им и за търпението, тъй като вървяха, че с оглед на тези наши силни продукции, е въпрос на време да започнем да побеждаваме.    

 

-       Вашите очаквания от Етър занапред?

 

-       Оттук нататък като цяло мисля, че ни очаква добро бъдеще и смятам, че ще започнем да побеждаваме по-често. Надявам се вече да не ни пречат странични фактори, надявам се да ни оставят да играем и да сме зависими от себе си. Ако се получи, ще сме по-нагоре в класирането.

 

-       Колко по-нагоре?

 

-       За мен мястото ни е в златната среда и класиране между 7-о и 9-о място ще ни прилича, защото като единици и отбор на Етър не му отива да е на дъното. Ние имаме сили и инидивидуален и отборен потенциал да печелим точки и победи и всички да се съобразяват с нас.

https://nostrabet.com/krum-stoyanov-etar-tragva-nagore-mqstoto-mu-e-v-zlatnata-sreda/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар