*
Борба с вредителите

КРАСИВА ПЕРЛЕНА ГРИВНА

|

Днешната крайна цел ще ни разкрие едно прелестно бижу, чиято класическа и непреходна визия може да бъде постигната само за няколко минути.

Необходима ни е сатенена лента, перли, корда (може и по-здрав конец) и игла (снимка 2). Разбира се, по желание подберете друга материя на лентата, като същото се отнася и за мънистата. Ние ви предлагаме основните стъпки за измайсторяването на този аксесоар, а оттам нататък интерпретациите могат да бъдат безкрайни и все по-сполучливи.

Последователността на зашиване между лентата и перлите (мънистата) трябва да следва принципа от (снимки 3 и 4). В случая е важно да не започнем реденето на мънистата от самите краища на лентата, а да оставим няколко свободни сантиметра, които да завържем в красива панделка (снимка 1).

Когато достигнете желаната дължина на гривната или колието – срежете кордата и направете няколко възела в нейните два края, за да не се разпадне композицията.
При този вариант на колие са използвани две различни по цвят и широчина ленти. А вие може да сътворите и модел, в който пък са нанизани няколко вида мъниста, например.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар