*
Борба с вредителите

КОЙ ИДИОТ КРЪСТИ ДЕТСКА ГРАДИНА НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ?

|
КОЙ ИДИОТ КРЪСТИ ДЕТСКА ГРАДИНА НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ?

Явор Дачков
http://www.glasove.com/

Кръстили детска градина на името на Веселин Маринов. Уви, това не е поредният виц от прочутата серия за най-добрия приятел на Цветан Цветанов. Това е самата истина, която ни застигна тези дни от смолянското село Бани. Вярно е, че новината много прилича на най-любимия ми виц за Веселин Маринов: Отишло едно джудже при него за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.

Боя се, че малките палавници, както журналистите обичат да наричат децата, от въпросната детска градина в с. Баня, няма да имат друг шанс, освен да пораснат с песните на Веселин Маринов. А това вече есериозен повод Агенцията за закрила на детето да се самосезира и да вземе мерки.Гледах репортажа по телевизията за милото събитие. Веско много помагал на тази градина: купувал компютри, давал компоти и пари за играчки. С голяма неохота приел приживе на негово име да бъде кръстено детското заведение. Изкараха го скромен, разбираш ли.На вас тази работа може да ви е смешна, но на мен ми се плаче.Сблъсъкът с подобна неадекватност, която направо граничи с някакъв психически разпад, ме кара да се чувствам безсилен. Тези всичките са за лудница, а не за новините в централната емисия. На всичкото отгоре се налага да ги коментираме като сериозен феномен. Въобще не мисля, че това е случайна проява на безвкусица, или провинциален идиотизъм.Аз изтълкувах тази новина като поредния знак за разрастващата се патология в българския публичен живот. Всичко живо дава фира и надежда за спасение няма. И защо трябва да намесваме децата в общата си лудост. Какво са виновни те, че ние не сме добре?Що за идиот трябва да си, за да ти мине въобще мисълта да кръстиш каквото и да било на името на Веселин Маринов, още повече детска градина. И защо точно Веселин Маринов, а не Панайот Панайотов или Христо Кидиков? Защо не Бисер Киров? Или пък просто детска градина „Здравко от „Ритон“?Една политическа целесъобразност прозира у инициаторитена това злополучно кръщение. Едно бодро слагачество струи от тази новина. Имам лошото предчувствие, че само опипват почвата с този Веско Маринов. А като видях и „неохотата“, с която той се е съгласил, направо ми настръхват косите.

Отсега виждам с големи букви вълна от преименувани детски градини, училища, университети и обекти от национално и регионално значение. Първо основно училище „Бойко Борисов“, Съдебна палата „Цветан Цветанов“, Втора градска болница „Сестрата на Бойко Борисов“,Дом за социалнослаби „Искра Фидосова“, музей „Вежди Рашидов“,пицария „Симеон Дянков“ и все в този дух. Българската мегаломания не знае граници, нито българското подлизурство. Да не говорим за българската безвкусица, чието сиво ежедневие са таланти като Веско Маринов. Може и паметник да му издигнат пред детската градина като на Евлоги и Христо Георгиеви пред Софийския университет.От гледна точка на Веселин Маринов и инициаторите от село Бани, двамата сигурно приличат на пълни бунаци, след като са дали пари за този университет, а не са го кръстили на свое име.Сега, като се замисля обаче, не ми е ясно

кога малките палавници ще изучават песента „Горчиво вино“

- във втора, трета или подготвителна група? Предполагам, че химнът за родната полиция е в задължителната програма още от първа група. Никой обаче не е в състояние да ни опази от безвкусицата, кича и агресивната селяния.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар