*
Борба с вредителите

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА

|
КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА

В края на миналата седмица. в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Консултативния съвет по опазване на горите, рибата и дивеча. Срещата бе ръководена от от заместник областния управител Нина Петкова.
По време на срещата присъстващите получиха информация от инж. Иван Първанов, главен експерт в РДГ – Берковица, за състоянието и опазването на горските територии в област Монтана от пожари. Дискутирани бяха и разпоредбите от Наредба № 8/11.05.2011 г. за условията и реда за защита на горските територии от пожари.
На заседанието стана ясно, че от началото на годината на територията на област Монтана са възникнали 9 бр. горски пожара с обща опожарена площ 1 005 дка, докато за същия период на миналата година са възникнали 4 бр. с обща площ 1 191 дка. Причините за възникването на тези пожари са благоприятните климатични условия, проявената небрежност при опожаряването на стърнищата, пасища, сметища, и след запалване на растителни отпадъци при почистването на ниви, ливади и лозя и поради неспазването на Заповед № РР-06-05-4/15.04.2012 г. на областен управител на област Монтана, с която е обявен пожароопасния сезон.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар