*
Борба с вредителите

КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВ НА РИК СЕ ПРОВЕДОХА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА

|

Областният управител на Област Враца г-жа Пепа Владимирова в изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс проведе консултации с областните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и на тези, които имат представители в Европейския парламент за съставяне на Районна избирателна комисия. Консултациите са във връзка с насрочения с Указ №385/31.10.2012 г. на Президента на Република България национален референдум на 27.01.2013 г. с въпрос: „ Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.
В консултациите участваха упълномощени от централните ръководства на ПП „ГЕРБ“, „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДПС“, ПП „ АТАКА“, „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ“ и ПП „НДСВ“, областни председатели и координатори.
Поради това, че не беше постигнато съгласие за състав на РИК за изборен район Враца между участниците в консултациите, областният управител ще спази срока, разписан в Изборния кодекс и Решение № 8-НР от 13 ноември 2012 г. на ЦИК и ще изпрати на Централната избирателна комисия направените предложения, съставения и подписан протокол.
Протокола“ е подписал с особено мнение от представителят на „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, който приложи и писмено възражение.
Очаква се ЦИК да назначи новите РИК на 27 ноември 2012 г.
13 - членната РИК за изборен район Враца ще се помещава в административната сграда на Областна администрация-Враца, бул. „Демокрация“ №1 .


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар