*
Борба с вредителите

КОНФЛИКТЪТ ЗА ЛОМСКАТА БОЛНИЦА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА

|
КОНФЛИКТЪТ ЗА ЛОМСКАТА БОЛНИЦА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА

Прокуратурата в Лом разпореди предварителна проверка срещу кмета Иво Иванов за самоуправство. Причина за проверката по член 323 от НК възложена на местната полиция е заповед, за отстраняването на управителя на болница „СВ. Николай Чудотворец” д-р Васил Милутинов. С решение на Общинския съвет в Лом той е отстранен от длъжността късно следобяд в петък. Четвърт час по-късно кабинетът му бил запечатан. Запечатани са и канцелариите на старшата сестра и главния счетоводител на болницата. „Това затруднява работата ни и поставя в риск лечението на близо 250 болни, които в момента са хоспитализирани при нас”, каза д-р Милутинов.

Председателят на Общинския съвет Ст. Панталеев обясни, че внезапното решение за уволнението на д-р Милутинов било заради декларираните от него намерения, да оптимизира администрацията на болницата, както и искането му за съкращения в обслужващия персонал на здравното заведение.

„Смятаме, че е неразумно да се правят съкращения сега, това ще доведе до напрежение и ще се отрази на работата на болницата”, заяви Панталеев.

Според него още преди да приключи проверката на прокуратурата, болницата ще има нов управител. За поста е номиниран д-р Георги Савков, който до петък бе управител на болницата в Берковица. Преди това същият доктор опита да управлява и ломската болница. Спечели редовен конкурс, но не получи одобрението на Общинския съвет. Затова напусна Лом и се премести в Берковица. Не е ясно дали д-р Савков е известил принципала на берковска болница, че се връща в Лом или само е освободен със заповед на кмета Дим. Каменова.

В подкрепа на д-р Милутинов, който има над 30-годишна практика като кардиолог в Лом излязоха на протест над 200 души. Срещу тях застана друга група, поддръжници на кмета.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар