*
Борба с вредителите

КОНЦЕРТ В ОРЯХОВО ЗА 115-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДИКО ИЛИЕВ

|
КОНЦЕРТ В ОРЯХОВО ЗА 115-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДИКО ИЛИЕВ

Самодейните състави към читалище „Надежда 1871” организираха концерт по случай 115-та годишнина от рождението на Дико Илиев.

Проявата се радваше на присъствието на кмета на общината – Росен Добрев, общинските съветници – Стелиян Стефанов, д-р Дилян Гуленов , Станислав Димитров, директора на дирекция „АООКСХД” – Камелия Мерджева, Петя Еленкова – гл. експерт „Образование” и множество граждани, дошли в ХГ”Проф.М. Върбанов”, за да се докоснат до творчеството на Дико Илиев.

Тържеството започна с поднасянето на венци и цветя на признателност от общинското ръководство, читалище „Надежда1871”, Общински детски комплекс и граждани. След което присъстващите се отправиха към художествената галерия, където се и проведе тържественото честване.

Присъстващите имаха възможност да изгледат, макар и без звук, част от филм за великия народен композитор.Благодарение на Хризантема Рашева кадрите от филма бяха обясени, но за всички присъстващи остана удовлетворението, че видяха себе си и свои близки в този филм и той събуди много спомени съвместни срещи с Дико Илиев.

Водещите Галина Ангелова и Даниела Пурчева направиха ретроспекция на живота на Дико Илиев и изчетоха мнения за него из местния и регионалния печат. Ангел Мановски сподели спомени, свързани с неговия учител – бай Дико. Но разбира се, за всички присъстващи най-приятен бе факта, че имаха възможност да чуят изпълненията на местния духов оркестър, а и когато те са придружени от танцовите изпълнения на детския танцов състав „Изворче”, удовлетворението на местната публика е върховно.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар