*
Борба с вредителите

КОЛКОТО НАПРЕДВА ДУНАВ МОСТ-2, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СТАВАТ БЕЗРАБОТНИТЕ ВЪВ ВИДИН

|
КОЛКОТО НАПРЕДВА ДУНАВ МОСТ-2, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СТАВАТ БЕЗРАБОТНИТЕ ВЪВ ВИДИН

Изграждането на „Дунав мост“ 2. Проектът е към своя край и през последните три месеца са били освободени 60 специалисти, отбелязва БНР.

Останалите без работа служители вече са регистрирани в бюрото по труда и ще получават обезщетения в продължение на между 4 и 12 месеца, съобщава директорът на институцията Владимир Георгиев. Той допълни още, че очаква да бъдат освободени още 250 души, тъй като те вече са изпълнили своята задача и няма какво да работят.
Във Видинско нивото на безработица е почти два пъти по-високо от средното за страната – над 22%. Освен строителите от „Дунав мост“ 2 през декември в бюрото са регистрирани и още 164 души без работа. В същото време са обявени 64 свободни работни места, но само две от тях са за специалисти с висше образование.

„Дунав мост“ 2 е проект, очакван няколко десетилетия. Той ще свърже българския град Видин с румънския Калафат, а надеждите са да оживи икономиката на региона. Тепърва предстои ремонт на пътната инфраструктура – в тежко състояние например е пътят Ботевград – Мездра, който е важна част от трасето.

Изграждането на „Дунав мост“ 2 струва над 225 млн. евро. Прогнозите на българския транспортен министър Ивайло Московски са, че съоръжението ще се изплати за между 12 и 15 години. Годишно през моста ще преминават над 100 хил. превозни средства, допълват от транспортното министерство.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар