*
Борба с вредителите

КОЛЕДНА ЕЛХА ГРЕЙНА И В ОРЯХОВО

|
КОЛЕДНА ЕЛХА ГРЕЙНА И В ОРЯХОВО

Традиционно в Оряхово се запалват светлините на елхата, която украсява градския площад до Йордановден. Програмата, посветена на това събитие, отново по традиция, подготви ОДК „Людмила Живкова”.

Различното тази година бе пресъздаване раждането на Спасителя в обора, мъдреците, които му носеха дарове и го поздравяваха, Йосиф и Мария, пропътували дълъг път, за да се приберат във Витлеем. На сцената бяха и овчарите, които бяха в полето пред Витлеем и ангел, който донася голямата радостна вест за раждането в Давидовия град на Спасителя. Така в импровизирания „обор” се събраха много хора.

Всичко това пресъздаваха репортери, които се движеха както между хората на площада, така и от сцената, където бе яслата и малкото бебе – новият цар. Пристигащите Йосиф и Мария грабнаха вниманието на присъстващите с магарето, което водеха.

Деца от извънучилищните кръжочни форми към ОДК изнесоха кратка програма- поздрав към родения Христос Господ. Всеки поздрав обявяваха мъдреците, които носеха и дарове на новороденото бебе. За всички пяха момичетата от трио „Малките неща” – Алис, Габриела и Мирослава, битбоксерите Кристофър и Жулиян, хип-хоп танцьорите, ръководени от Нина Генева.

За празничното запалване не пропусна през Оряхово да мине и Дядо Коледа със своята Снежанка. Те придружиха кмета Росен Добрев до сцената. Дядо Коледа, а след него и Росен Добрев поздравиха публиката с настъпващите светли празници.

На фона на изпълняваната от Кристина Кирилова песен, кметът взе от публиката един малчуган, облечен в костюм на Дядо Коледа, с когото заедно запалиха светлините на тазгодишната елха в Оряхово.

Сценарият за този тържествен момент, слагащ началото на светлите Коледни и Новогодишни празници, написа Анни Замфирова, а идеята за него даде Христинка Цонева – секретар на община Оряхово.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар