*
Борба с вредителите

КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИ ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ

|
КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИ ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ

По случай коледните и новогодишните празници, учениците от ХІІ а клас на СОУ „Иван Вазов” организираха тържествен коледен концерт под егидата на Община Вършец.

Гости на концерта бяха кметът на общината инж. Иван Лазаров, зам.-кметът Петър Стефанов, секретарят на Общината инж. агр. Даниела Тодорова и директорът на СОУ „Иван Вазов” Ани Ангелова.

Събитието се проведе в големия салон на Народно читалище "Христо Ботев 1900 г." под мотото „Защо да не бъдем по-човечни, по-добри” и в него взеха участие ученически духов оркестър „Дефилир”, вокална група Joy, мажоретният и фолклорен танцов състав при училището, ученици от І до ХІІ клас със свои индивидуални изпълнения на стихове, песни и сценки.

Традиция за СОУ „Иван Вазов” през последните години е организирането и провеждането на благотворителна коледна кампания. На коледния благотворителен концерт през 2010 година бяха събрани 1650 лева, които бяха дарени на ученичката Гергана Алексиева за лечение. На благотворителния концерт през миналата 2011 година бяха събрани 1451 лева и сумата бе раздадена като социални стипендии на 8 нуждаещи се възпитаници на училището за покриване на неотложни социални разходи. Тази година събраните средства отново ще попълнят благотворителния фонд на училището. Той ще бъде изразходван за нуждаещи се ученици с успех над 4.00 след направени мотивирани предложения до Педагогическия съвет.

По време на тазгодишния концерт публично бе обявен и победителят в конкурса за коледна презентация, организиран от училището. Това е Димана Евгениева, която представи пред присъстващите мултимедийната си презентация „Коледни мечти”.

Участниците в концертната програмата ни поднесоха един оригинален коледен подарък, като танцуваха и пяха от сърце, рецитираха стихотворения, разиграха хумористични скечове - заредиха ни с много емоции в навечерието на празниците и с очакване за една светла и вълшебна Коледа, изпълнена с много мечти и надежди.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар