*
Борба с вредителите

КОЛА ВЛЕТЯ ПОСРЕДНОЩ В СГРАДАТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО И Я ПОДПАЛИ

|
КОЛА ВЛЕТЯ ПОСРЕДНОЩ В СГРАДАТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО И Я ПОДПАЛИ

Полицията задържа мъж, разрушил с автомобила си входа на община Габрово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Инцидентът е от тази нощ, когато малко след полунощ е получен сигнал за нарушение в сградата на общината Габрово, уточняват от Gabrovonews.
На място веднага бил изпратен полицейски екип, който установил, че централният вход е разбит, а във фоайето на Общината се намира лек „Лада”. Автомобилът бил преминал през вратите, като ги счупил.

В близост до него имало пластмасова горяща туба, а по пода горяла и разлята запалителна течност. Огънят бил потушен от служителите на сектор „СОД”. Установено било, че превозното средство е собственост на 37-годишен габровец.

Предприети били незабавни издирвателни и заградителни действия, в резултат на които мъжът бил задържан на около 100 м. от мястото на инцидента – в района на Драматичния театър „Рачо Стоянов”, докато се придвижвал пешком.

Извършен бил оглед на местопроизшествието, при който били иззети веществени доказателства. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Предвид емоционалното състояние на лицето, били предприети действия по настаняването му в специализирано психиатрично заведение.

Полицията работи по изясняване на мотивите за деянието, както и по цялостното изясняване на случая. Уведомена е Районната прокуратура в Габрово.

До преди около половин година, габровецът е работил като таксиметров шофьор към местен превозвач. След като лицензираната фирма извадила автомобила му от списъка с превозните средства, имащи право да извършват таксиметрови услуги, мъжът продължил да осъществява неправомерно дейността си.

За нарушението е санкциониран от Държавната автомобилна инспекция, като му е била наложена принудителна административна мярка „спиране от движение”.

През месец октомври таксиметровият шофьор предизвика катастрофа в Габрово, като блъсна с автомобила си служебен автомобил на ДАИ, за което е санкциониран по административен ред, а през декември`2012 г. срещу него е заведена преписка за увреждане стъклата на административната сграда на Автогара Габрово, уточняват от полицията.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар