*
Борба с вредителите

"КОГАТО КОТКАТА Я НЯМА" ГОСТУВА НА БЕРКОВСКА СЦЕНА

|
"КОГАТО КОТКАТА Я НЯМА" ГОСТУВА НА БЕРКОВСКА СЦЕНА

Любителският театрален състав при Народно читалище „Христо Ботев 1900”, гр. Вършец събра почитатели на комедията в Берковица. На сцената на местното читалище последователите на Мелпомена представиха английската комедия от Джон Мартимър и Брайън Кук „Когато котката я няма”, която събра в залата над 100 зрители.

Представянето на историята за съвременното семейство и неговото ежедневие и проблеми, бе и дебют на малка сцена за учителката Венислава Замфирова, която влезе в ролята на любовницата. Салонът на читалище „Иван Вазов 1872” в Берковица отдавна не е събирал толкова хора, които да излизат от постановка заредени с настроение, коментираха зрители след представлението. Постановката търси отговора на въпросите кога мъжете изневеряват на жените си, какво би направил един мъж, за да спаси брака си, защо семейните отношения обикновено се развиват не така, както сме ги планували.

След гостуванията си на чужди сцени самодейната трупа става все по – професионална и играе с лекотата на дългогодишни актьори.

Представлението „Когато котката я няма” е опит да се покаже на зрителя онази част от съжителството, за която всъщност всички знаят, но не смеят да признаят или просто не се замислят. Разговорите, вплетени в сюжета на тази на пръв поглед непретенциозна комедия, целят да покажат на публиката, че ние сме съвсем обикновени и по природа щастливи хора, и всички случки в живота – добри или лоши, идват от самите нас.

Трупата стартира и подготовката за нов театрален спектакъл, който съвсем скоро жителите на Вършец и общината могат да включат в плановете си за културен отдих от съвременния бит.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар