*
Борба с вредителите

КМЕТЪТ ЗА "СИНЯТА ЗОНА" ВЪВ ВИДИН

|
КМЕТЪТ ЗА "СИНЯТА ЗОНА" ВЪВ ВИДИН

Целта на "Синята зона” е да въведе ред. Това заяви на специална пресконференция кметът на Видин Герго Гергов във връзка с новата организация на движението в града.
Средствата, които ще дойдат от "Синята зона”, ще бъдат използвани за нейното поддържане, допълни той. Видинският кмет каза, че е време да се сложи край на спекулациите по темата "Синя зона”, като помоли представителите на медиите да съдействат за точната информираност на гражданите.
Гергов обясни, че въвеждането на "Синята зона” ще започне постепенно, за да има период на адаптация. Това ще се случи първо в централната градска част, където пропуски вече няма да са необходими.
Около средата на следващия месец ще започне плащането с sms-и (към трите мобилни оператора) или билети, които ще се продават на място. Цената на паркомясто за 1 час престой е 1 лв. В рамките на това време хората, които влизат с автомобилите си за зареждане на магазини, могат да паркират на няколко места на тази цена.
Еднопосочни стават 4 улици: "Цар Симеон Велики” – от общината до ул. "Широка”; "Бдин” – от ул. "Райнина” до Художествената галерия; "Разлог” и "Александър Стамболийски” – от ул. "Христо Ботев” до ул. "Цар Симеон Велики”.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар