*
Борба с вредителите

КМЕТЪТ НА ВИДИН ОТГОВАРЯ СЪС СЛАЙДШОУ НА ПИТАНЕ

|
КМЕТЪТ НА ВИДИН ОТГОВАРЯ СЪС СЛАЙДШОУ НА ПИТАНЕ

Вместо да отговори на въпрос, кметът предложи на съветници слайд шоу по друга тема. Заради сигнали за сключени договори за наем на общински земеделски земи без решение на собственика ОбС, към кмета Герго Гергов бе отправено конкретно питане: има ли договори за отдаване под наем на общински земеделски земи за стопанската 2011-2012 година;при какви условия и цени са сключени договорите; изплатени ли са към момента; кои са фирмите и лицата, с които са сключени договорите и на какво основание?
Въпросите останаха без обяснение, но затова пък кметът сметна за важно точно на това питане да представи анализ на приходите на общината, според който постъпленията за шестте месеца на годината, са значително повече в сравнение със същия период на миналата година. Според анализа, изпълнението на годишния план до края на юли е 35%, а изоставането бе обяснено със закъснение на трансферите от централния бюджет.
Кметът обяви, че оценката му за този период е „добра”, а ако бъде изтеглен и кредит,за да се погасят задълженията, Видин ще излезе от списъка на „пропадналите общини”. При представянето на слайд шоуто
Герго Гергов, както и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов, увериха, че няма да се кандидатират за депутати на предстоящите парламентарни избори и ще продължат работят на длъжностите, които заемат.
До края на заседанието след представянето на анализа, съветници наблюдаваха на екрана снимки от събития в общината,на които е документирано присъствието на кмета на Видин.
В интернет сайт коментираха, че вероятно на следващо заседание кметът ще забавлява съветниците със слайд шоу на снимки от семейния албум, поради изчерпване на тези, на които представя местната власт.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар