*
Борба с вредителите

КМЕТЪТ НА КОНОТОП ПОЛУЧИ СИМВОЛИЧНИЯ КЛЮЧ НА МЕЗДРА

|
КМЕТЪТ НА КОНОТОП ПОЛУЧИ СИМВОЛИЧНИЯ КЛЮЧ НА МЕЗДРА

Мездра и украинският град Конотоп ще си сътрудничат в областта на културата, икономиката, търговията, образованието, туризма и спорта благодарение на подписания между двата побратимени града договор.

Контрактът бе подписан по време на посещението на официална делегация от Община Мездра в 90-хилядния украински административен и железопътен център, която взе участие в тържествата, посветени на честването на 375-годишнина от основаването на Конотоп и 69 години от освобождението на града от хитлеристките окупатори. Документът парафираха кметът на Община Мездра Иван Аспарухов и председателят на Градския съвет на Конотоп Василий Дзед.

Договорът предвижда обмен на официални, културно-творчески и спортни делегации, а така също на групи лекари, учители, ученици, студенти и т. н.; установяване на дружески и делови връзки между младежки, културни, творчески, спортни, образователни и научни учреждения, комерсиални и обществени организации, промишлени и търговски предприятия; взаимни туристически пътувания на жителите на Мездра и Конотоп; формиране на положителен имидж на двата града-побратими чрез публикации в средствата за масова информация на материали за особеностите на културата, традициите, съвременния живот, постиженията, проведените събития и др.; създаване на условия за укрепване на икономическите и търговските отношения; обмен на информация в областта на градското стопанство и опита в организацията на местното самоуправление.

Договорът за сътрудничествое за срок от 1 година, но впоследствие автоматично може да бъде удължен. При неговото подписване Иван Аспарухов връчи на своя колега Василий Дзед символичния ключ на гр. Мездра. На церемонията присъстваха ветеранът от Втората световна война Людмила Марченко, която е почетен гражданин на двата града, секретарят на Община Мездра Нина Данколова, зам.-председателят на Общинския съвет Виктория Данкова и общинският съветник д-р Митка Лечева.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар