*
Борба с вредителите

КМЕТЪТ НА ДУНАВЦИ ДАРЯВА ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТАТА СИ

|
КМЕТЪТ НА ДУНАВЦИ ДАРЯВА ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТАТА СИ

Димо Скорчев е претендент за званието най-сърцат кмет на България заради многобройните му инициативи, а най-затрогващата е, че той дарява част от заплатата си за издръжката на четирима малчугани от детската градина в Дунавци.

Щастливците са от социално слаби семейства и всеки път са различни, информира БТА.

Безработицата в Дунавци, което се намира на 10 км от Видин, е над 30%. В малкото градче с постоянен адрес живеят 2400 души, но поради близостта с областния център реално живеят над 3330 човека.

Преобладават пенсионери, има и голяма група ромско население, а и доходите на хората са много ниски. В единствената детска градина има около 70 деца.

В Дунавци има едно средно училище и селскостопански техникум. То е от малкото населени места, извън общинските центрове, където работят две лекарски практики и от началото на юни още започне работа още една, уточнява кметът.

Скорчев, който е кмет първи мандат, често хваща лопатата и мотиката, за да помага в парка на 15-та работници, назначени по временната заетост в центъра. Пие си и кафето с тях.

Бившият спортист е подсигурил и безплатно пътуване до Видин. Всеки четвъртък, точно в 10 часа, от центъра на Дунавци към Видин тръгва 50-местен автобус. Рейсът превозва в двете посоки безработни, пенсионери и социално слаби напълно безплатно. Всеки си има персонална специална карта, за да не се злоупотребява.

Скорчев работи и по организацията на футболен мач между ветераните на „Левски Спартак“ и местния отбор тим „Дунав“, който играе в първа "А" окръжна група.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар