*
Борба с вредителите

КМЕТЪТ ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ПОСЕТИ ВЪРБИЦА

|

Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов посети село Върбица, където участва в общоселско събрание, на което бяха обсъдени предложения за Бюджет 2012 година. Жителите на селото поставиха пред кмета Иванов няколко жизненоважни за тях проблеми. Подмяна на водопровода в селото, изграждане на параклис, ремонт на пътя между селата Върбица и Вировско и намаляване на безработицата, както и намаляване на кражбите са част от исканията на жителите на селото.

Кметът инж. Николай Иванов съобщи, че идеята за изграждане на параклис в селото е добра и през тази година ще бъде направен проект. Във връзка с безработицата Общината може да създава работни места по програмата от социални помощи към осигуряване на заетост. Като в същото време инж. Иванов ще иска от всички кметове в общината да бъдат максимално справедливи и по тази програма да бъдат включвани различни хора през годините. Относно пътя между селата Върбица и Вировско, който е част от републиканската пътна мрежа, инж. Иванов каза, че ще търси областния управител Пепа Владимирова и директорът на Областно пътно управление Стефан Илиев, за да се търси решение за ремонт на този участък.

Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов се ангажира да съдейства за провеждане на общоселско събрание със специалисти от службите по земеделие във връзка с възникнали въпроси от жителите на селото за нерегламентирани пасища и земеделски земи.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар