*
Борба с вредителите

КМЕТ ПРОВЕРЯВА ДЕПОТО

|
КМЕТ ПРОВЕРЯВА ДЕПОТО

Кметът на Враца инж. Николай Иванов направи проверка на един от най-важните социални обекти- новата клетка на депото за твърди битови отпадъци и сепариращата инсталация. Инвестициите са 7 милиона лева и трябва да се направи и невъзможното, за да се завърши строителството до края на годината.

След много скандали, отлагания и ходене по мъките все пак има видим напредък на депото за битови отпадъци край село Косталево, което обслужва двете съседни общини Враца и Мездра. Новата клетка е почти готова и според строителния надзор е изпълнена с много добро качество. Активизира се и другият обект- сепариращата инсталация, където имаше значително изоставане от графика и дори риск да се загубят парите. Кметът Николай Иванов и техническите специалисти на обекта увериха журналистите, че сроковете ще бъдат наваксани.

Напрежението при монтажа на сепариращата инсталация ще държи всички нащрек до последните дни на 2011 година. Добрата новина е, че машините ще са най-модерните в бранша и ще помогнат значително да се намали обемът на складираните отпадъци в депото и същевременно да се оползотворят ценни вторични суровини и материали.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар