*
Борба с вредителите

КИТАРИСТЪТ ЦВЕТАН НЕДЯЛКОВ И БРАЗИЛСКИЯТ ДИРИГЕНТ КЛАУДИО КОЕН В КОНЦЕРТА НА СИМФОНИЕТА-ВРАЦА НА 12 ЮЛИ ОТ 19.00Ч.

|

Популярният китарист от телевизионния екран Цветан Недялков се завръща на врачанска сцена с великолепна програма в концерта на Симфониета-Враца на 12 юли, под диригентската палка на маестро Клаудио Коен. Гостуването му е екзсклузивно, с любезното съдействие на Бразилското посолоство в България. Клаудио Коен е главен диригент и артистичен директор на Симфоничния оркестър на Националния театър „Клаудио Санторо“, почетен гражданин на Бразилия и активен участник на музикалната сцена в Бразилия и в чужбина като диригент в САЩ, Мексико, Австрия, Германия, Унгария, Сърбия, Полша, Португалия, Финландия, Италия, Аржентина, Чили, и гост-артист на престижни музикални фестивали.

Обичаният от цяла България китарист Цветан Недялков е възпитаник на НМУ „Любомир Пипков“ София и на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ (катедра „Поп и джаз изкуство“), където в момента е преподавател по китара. Цветан Недялков е не само един от най-виртуозните китаристи в България, но и един от най-многостранните – той свири и прави аранжименти в сферата на джаза, поп-музиката, песните за деца, филмовата и класическата музика. Участвал е в широк спектър международни фестивали у нас като „Златния Орфей“, Варненско Лято, Spirit of Burgas, Аполония и Фестивала на камерната музика в Пловдив. Цветан Недялков концертира активно като солист на Софийската филхармония, симфоничните оркестри в Пловдив, Варна, Бургас, Враца и др.

  

В концерта на 12 юли от 19.00ч. в градската концертна зала ще чуем:

А. Дворжак – Увертюра „Карнавал“; Е. Вила-Лобос – Концерт за китара и оркестър (премиера за гр. Враца); Дж. Гершуин – Кубинска увертюра; М. Олинто – „Festa do Interior“ (премиера за България); А. К. Гомес – увертюра към операта „Гуарани“ (премиера за гр. Враца); А. Пиацола – „Libertango“; А. Барозо – „Aquarela do Brasil“.

 

Билети на касата в Билетен център "Гъбката", всеки ден от 10 до 19.00ч. За информация и резервации, тел. 0896718303, 0888504644, 0895702624.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар