*
Борба с вредителите

КИНО-МАРАТОН В МОНТАНА НА 9 АВГУСТ

|
КИНО-МАРАТОН В МОНТАНА НА 9 АВГУСТ

На 9 август (четвъртък) в Младежкия дом ще се прожектират 3 филма. Всички прожекции са на символична цена. Достъпът на двама до залата е с билет от 5 лева.

Кино маратонът ще започне с анимационния ”Кунг-фу панда 2” от 17 часа.
Приключенският екшън ”Бойни кораби” ще заинтригува почитателите на сюжета за космическите войни. В лентата участват Тейлър Кич, Бруклин Декър, Александър Скарсгард, Риана, Асано Таданобу, Лиъм Нийсън. Прожекцията ще започне в 18,30 часа в Голяма зала на Младежкия дом.

Непосредствено след нея в 20,45 часа е интригуващата драма ”Игрите на глада”. ”Игрите на глада” е екранизация по едноименния роман на Сюзън Колинс. Книгата е част от трилогия, която се радва изключителна популярност. Колинс, която дълго време е работила като сценарист на детски телевизионни предавания, участва и в създаването на сценария на филма. Лентата, по първия от бестселърите на американската писателка, е сред най-очакваните филмови премиери на годината.

Режисьор на ”Игрите на глада” е Гари Рос (Seabiscuit), който също участва и в създаването на сценария. Главната роля е поверена на Дженифър Лорънс, която вероятно сте гледали в ”Бобърът”, в който партнираше на Мел Гибсън или в събралия множество отличия Winter’s Bone.

”Игрите на глада” определено печели и от присъствието на имена като Доналд Съдърланд (”Казанова”, ”Гордост и предразсъдъци”, ”Студената планина”), очарователната Елизабет Банкс (”Хвани ме, ако можеш”) и по-известния с музикалната си кариера Лени Кравиц в актьорския състав.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар