*
Борба с вредителите

КАРОЛИНА КЬОЛЕР: ЦЕЛИТЕ, КОИТО СИ ПОСТАВЯ ДПС ЩЕ ПОСТИГНЕМ САМО В ЕКИП И ПРАВИЛНО ФОКУСИРАНА ПОЛИТИКА

|
КАРОЛИНА КЬОЛЕР: ЦЕЛИТЕ, КОИТО СИ ПОСТАВЯ ДПС ЩЕ ПОСТИГНЕМ САМО В ЕКИП И ПРАВИЛНО ФОКУСИРАНА ПОЛИТИКА

Каролина Кьолер е Областен председател на ДПС – Враца от 14.01.2024 г., Заместник председател на Общински съвет – Мездра. Завършила е НСА „Васил Левски“ – София със специалност „Педагогика, спорт, танцово изкуство, музика“; Международно висше бизнес училище – София с магистърска степен „Бизнес финанси“

 

Г-жо Кьолер, Вие сте новият председател на Областния съвет на ДПС – Враца. Във вторник проведохте и първото заседание на структурата. Кои са хората, които избрахте в ръководството и как виждате в по-дългосрочен план дейността си?

Използвам възможността отново да благодаря на моите колеги, които на 14 януари, когато се проведе Областната конференция на Движение за права и свободи, ми гласуваха доверие и бях избрана за Областен председател. Заедно с всички тях вярвам, че ще продължим да работим в интерес на партията и хората в нашата област.

Първото заседание на Областния съвет бе свикано именно, за да изберем ръководство и да си поставим най-напред близките цели. Заместник председател на Областния съвет е лидерът на ДПС – Бяла Слатина Кристин Касъмов, а секретар на областната структура е Елена Кирилова. Това са хора, на които имам доверие и считам, че можем да изпълним задачите, които сме си поставили.

Чуха се коментари от Ваши съпартийци, че Вие ще сте само лицето на организацията, но реално ръководството ще е в ръцете на Вашия съпруг г-н Йордан Тонов. Как възприемате подобни критики?

Чувала съм подобни коментари, но ги определям като напълно несъстоятелни. Считам, че такава трактовка могат да правят само хора, които не ме познават достатъчно добре. Член съм на ДПС от 2013 г. и от тогава съм Общински председател на ДПС – Мездра. От 2015 г. до момента съм общински съветник в Общински съвет – Мездра, заместник председател съм на Общински съвет – Мездра, член съм на три от Постоянните комисии при Общинския съвет – „Финанси и бюджет“, „Устройство на територията“, „Спорт, култура, туризъм и младежки дейности“. Четири пъти съм била кандидат за народен представител в листата на ДПС и съм постигала доста добър резултат.  Имам собствен бизнес, занимания и обществени ангажименти. Повече от 10 години съм работила в Център за работа с деца в Мездра, където бях ръководител на Мажоретен състав. Стотици деца са преминали обучение при мен  и признавам, че това занимание ми доставяше истинско удоволствие. Разбира се, винаги съм получавала подкрепа и помощ от семейството и приятелите, но това, считам, че е най-нормалното нещо.

Споменахте, че на този етап си поставяте краткосрочни цели, но вероятно имате и по-далечно виждане за развитие на организацията.

Казвам краткосрочни цели и имам предвид предстоящите през месец юни избори за Европейски парламент. В този кратък период от време трябва да укрепим общинските структури, да се подготвим организационно и технически за вота. С колегите от общините очертахме много ясно дефицитите, които имаме към този момент, но всички са много мотивирани те да бъдат преодолени. Изготвили сме своеобразна „пътна карта“, която ще следваме стриктно. Междувременно не бива да изоставяме и обичайните партийни мероприятия, превърнати на много места в традиционни.

Разбира се, имаме и по-далечни цели. Желанието ни е да отворим партията към гражданите, да имаме по-пряк достъп до всяко населено място, до всеки отделен човек. Ще се стремим да увеличим контактите си с гражданските организации, с различните младежки, социални и професионални организации. Няма да скрия една моя отдавнашна идея – да създадем активна женска структура на ДПС на областно ниво. Много държа на това и ще го направим. Както знаете, в страната ДПС има много такива структури, които работят активно и то не само при организиране на различни празнични мероприятия, а по важни теми и казуси, касаещи правата на жените. Ето – споделих Ви една от по-дългосрочните ми цели.

Ако трябва да обобщим, имам амбицията да направим сериозни стъпки за увеличаване на членовете на ДПС в област Враца, както и да привлечем широк кръг от хора, които да са наши съмишленици, симпатизанти, които да ни имат доверие и да разчитат на нас.

Вярвам, че целите, които националното ръководство и лично почетния ни председател ни постави за разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони като област Враца, ще постигнем само в екип и правилно фокусирана политика, обърната към обикновения човек.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар