*
Борба с вредителите

КАНДИДАТИ ЗАСТАВАТ ЗАД ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЧТEНОСТ И ТОЛЕРАНТНОСТ

|
КАНДИДАТИ ЗАСТАВАТ ЗАД ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЧТEНОСТ И ТОЛЕРАНТНОСТ

Част от кандидатите за кмет на Враца днес заложиха своите имена и подкрепиха с подписите си, предложеното им от Движениието за национално единсто и спасение предложение за предизборно споразумение.

Общинският координатор на ДНЕС Радослав Гетов бе дал на мераклиите да управляват областния център един текст с много простички неща преди изборите, който те трябваше да скрепят с подписите си. В това споразумение става въпрос за политическа почтеност, толерантност, спазване на Конституцията и законите на държавата.

Споразумуението подписаха от името на ВМРО-БНД Валери Стаменов, за "Атака" Венчо Кръстев, независимият кандидат подкрепен от БСП Николай Иванов, за БНРП Николай Статков, Светла Кръстева за БСДП, Славян Янков за РЗС и Стефан Чолаков за Партия за хората от народа.

Кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова е отказала да участва в подписването на едно такова общо споразумение, потвърдили са, че ще участват в него, но не присъстваха днес кандидатите на Синята коалиция Евгени Генов и независимият кандидат д-р Григор Томов, без отговор е поканата отправена от ДНЕС към кандидата на НДСВ Момчил Младенов.

Кои са каузите, под които се подписаха днес кандидатите за кмет на Враца? Това са, да уважават правата на врачани, да не уронват доброто име и авторитета на своите опоненти, да не участват в скрити договорености със съмнителни структури, както и да не разпространяват недоказани твърдения и компромати. От тях ще се иска да предложат на гражданите от общината качествен политически дебат за управлението и развитието и, да участват в тези дебати с ясни ангажименти, да не използват практики, свързани с купуването на гласове и действия, които могат да опорочат изборите и поставят под съмнение вота на избирателите.

Сложилите своите подписи под това споразумение кандидати се ангажират със запазване и укрепване доверието между врачани и техния кмет. С този документ те обещават да застанат открито пред обществото и декларират, че интересите на хората от врачанската община са най-важния мотив за участието им в тази надпревара и ще работят за развитието на диалога с гражданското общество.

Радослав Гетов заяви, че от направеното от ДНЕС социалогическо проучване, 90 процента от анкетираните в общината твърдят, че ще липсва толерантност в тези избори. "Това, че голяма част от кандидатите са тук и са готови да примат с името си това споразумение е знак, че може да очакваме едно по-европейско поведение на тези избори", смята координаторът на гражданското движение.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар