*
Борба с вредителите

КАНДИДАТ ЗА КМЕТ ГЛОБИ ПОКАЗНО ДЕПУТАТА СИ

|

С десет лева олекна днес народният избранник от "Атака" Венцислав Лаков. Паркирал сутринта Пежото си пред клуба в центъра, на Синята зона, той платил 50 стотинки, като за час. До обяд, когато бе насрочена срещата на медиите с него за представяне на кандидатите за кметове и общинските листи, автомобилът му вече бе декориран с жълтите скоби. На стъклото бе поставена бележка за глоба за пресрочено време от името на общинската фирма "Паркинги и гаражи" с управител Венчо Кръстев, който е и кандидат за врачански градоначалник от името на "Атака".
Бившият полицейски шеф, отговарящ сега за Синята зона, беше похвален от народния представител за стриктното и безкомпромисно изпълнение на служебните му задължения.
-Въпреки че Кръстев е в отпуск заради кметската надпревара, явно служителите му не цепят басма при нарушение дори и на депутатите - показно похвали кандидата си Лаков. След това си плати на служителите на "Паркинги и гаражи"-Враца десетте лева глоба и сподели, че единствено в София пред Народното събрание е бил наказван преди.
-Моя бе грешката, че не си платих за целия ден, съжаляваше Лаков.
Днес пред журналисти бяха представени, освен познатия на врачани като един от шефовете на полицията Венчо Кръстев и някои от останалите кметски кандидатури на "Атака". За Кръстев основните приоритети са осигуряване на спокойствието и по-добрия живот на хората и икономическото развитие на общината. Лаков бе категоричен, че Партия "Атака" няма намерение да вари циганите на сапун или душ-гел, В техните кандидатски листи за областта има трима роми, на които те държат. Това е Цветомил Живков, кандидат за кмет на село Баница, арендатор и кандидата им за кмет на село Алтимир. В Криводол се спират на социалната работнничка, младата Калинка Спиридонова, която се закани да прави моментално ревизия на проектите, спечелени и договорирани от предишния кметски екип. Остана въпроса, дали името Калинка не отваря някакви по-високи порти в партията. За Хайредин техният човек е Румен Давидов, човек с дългогодишен опит в ресторантъорския бизнес преди, а и след промените.
Кандидатите за кметове на Козлодуй, Оряхово и Роман са счетоводителката Елена Рангелова от крайдунавския град, Спас Ангелов в Оряхово и бизнесменът Здравко Даков в Роман. За Борован интересен е изборът върху Тромфей Петров, на 64 години, а в листата им влиза и Тарзан Генков от Алтимир. В Бяла Слатина атакаджиите ще подкрепят издигнатия от ГЕРБ кандидат за кмет, в Мездра застават зад напористия независим кандидат Стефан Красимиров, подкрепян от десните партии. В община Мизия няма да имат свой кметски кандидат, ще усилят позициите си в Софрониево, където е най-силната им организация и ще подкрепят досегашния си кмет Александър Иванов.
Кампанията на "Атака”, по думите на депутата Венцислав Лаков, ще е скромна, от врата на врата. Това обаче някак си не се връзва с шумно подготвяния велопоход с керван рекламни материали, който ще посети града под Околчшца в съботния ден.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар