*
Борба с вредителите

КАМЕРИ ЩЕ СЛЕДЯТ ЗА НАРУШИТЕЛИ НА ПЪТЯ

|
КАМЕРИ ЩЕ СЛЕДЯТ ЗА НАРУШИТЕЛИ НА ПЪТЯ

Над 11 500 кв. м. настилки по пътната мрежа в област Видин са били изкърпени през 2011 година на стойност над 386 000 лева. Монтирани са и нови 315 пътни знака на стойност около 41 000 лв. Това стана ясно на редовното заседание на Областната комисия по безопасност на движение във Видин.

"През 2011 г. аварийно е ремонтиран тръбен водосток на пътя Видин- Кула- Връшка чука при село Бела Рада. За изминалата година общата стойност за ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа е 1 466 177 лева. На път Е-79 при село Арчар и при село Медовница, в посечените участъци е положена хоризонтална маркировка и са изградени изкуствени неравности. ОПУ- Видин предостави на община Димово 1000 метра стоманена препазна ограда, кояот да бъде монтирана в опасния участък на с. Арчар", каза Павел Драганов, директор на ОПУ- Видин. Той посочи, че през 2011 година е стартирал ремонтът на пътя Бела- Белоградчик- Монтана с обща дължина около 20 км. Ремонтът ще приключи до месец юни на настоящата година.

Очаква се този месец да започне машинно и ръчно изкърпване на деформации на пътищата. Допълнителни 200 000 лева са отпуснати за ремонт и укрепване на подпорна стена на път Е-79 при село Бела. За спешен ремонт това лято е предвидено и свлачището при пътя от Видин за Брегово, както и стоманения мост на пътя от Димово- Ружинци- Бела- Белоградчик- Долни Лом при селата Фалковец и Търговище.

Започва стартирането на Лот 37 за път Иново- Градец- Шишенци- Бойница- Кула, като за 18-километровата отсечка са предвидени 11 млн. 228 хиляди лева. Предвижда се и проектиране на основен ремонт на пътя Видин- Кула- Връшка чука и за пътя Видин- Иново- Брегово. Проектът е одобрен от УС на АПИ и се очаква включване в строителство след 2014 година.

"За зимно поддържане от Агенция пътна инфраструктура на ОПУ - Видин са били отпуснати над 3 млн. лв, от които са похарчени 2,3 млн. лв. Останалата сума от 783 000 лв ще бъде използвана за ремонти", каза още Павел Драганов.


"Три стационарни камери ще бъдат разположени на възлови места във Видин, а две мобилни камери ще следят за нарушения на пътя в Белоградчик и Кула"- каза и секретарят на комисията по безопасност на движението- Румен Кокоранов.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар