*
Борба с вредителите

КАМЕН КОСТАДИНОВ:ДПС ДАВА ЗАЯВКА ЗА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

|
КАМЕН КОСТАДИНОВ:ДПС ДАВА ЗАЯВКА ЗА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

ДПС дава заявка за добри резултати на парламентарните избори и влиза с добро самочувствие в надпреварата, заяви пред БТА заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов, потърсен по повод Националната конференция на Движението в събота /19 януари т.г./. Сред темите, които ще обсъди форумът, са актуалната политическа обстановка, включително и референдумът за ядрената енергетика, както и парламентарният вот. Костадинов беше категоричен, че избирателите на ДПС не са инструктирани да гласуват с "не" на допитването. Той посочи, че Движението не управлява по този начин електората си и никога не е водило двойнствена политика. На въпрос за експертно правителство Костадинов коментира, че едва ли някоя партия ще събере достатъчно гласове на изборите, за да управлява сама и на страната й е нужен кабинет, който да реализира определени национални приоритети. От интервюто: ...  - Къде виждате партньори - вдясно или вляво?

- Партньори виждаме у тези, които са съгласни да подкрепят приоритетите, важни за страната. Разбира се, ние имаме дългосрочно партньорство с левицата и с либерални субекти, но гласоподавателят е този, който задава формулата на бъдещето управление. Нашата основна задача е изборите да бъдат гарантирано честни и да няма изкривяване на вота.

- Значи ще продължите да настоявате за приемането на промени в Изборния кодекс?

- Разбира се. Нашите предложения не облагодетелстват една или друга партия и гарантират честността на вота, а и европейските препоръки са в тази посока. Свободните и честни избори са едно от малкото достижения на демокрацията в България и ще положим всички усилия , за да не позволим да бъдат потъпкани.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар