*
Борба с вредителите

КАМЕЛИЯ ТИНЧЕВА ПОДРЕДИ В ОБЩИНА МЕЗДРА ПЪРВАТА СИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС

|

Самостоятелна изложба живопис на Камелия Тинчева беше официално открита в Община Мездра. Събитието, което е от програмата на Празниците на културата „Мездра-май“, уважиха представители на Общинската администрация (ОбА), общински съветници, близки и приятели на авторката, която е бивш служител в ОбА - Мездра (2002-2008 г.), а в момента работи като софтуерен разработчик в белгийска компания в столицата.

Експозицията включва 13 живописни творби, нарисувани с акрилни бои - 6 натюрморта: „Ваза с макове“, „Слънчогледи“, „Кристална купа с плодове и бутилка вино“, „Магнолия“, „Хибискуси“ и „Кали и лалета“, 4 пейзажа: „Лодка“, „Река“, „Къща край реката“ и „Западен парк“, и 3 портрета: „Млада жена“, „Калоян“ и „Михаела Тинчева“.

„За мен беше приятна изненада да открия, че Камелия Тинчева е посветила време и усилия успешно да развие художествения си талант (след дълги години упражняване на професия в друга сфера) и истинско удоволствие да подготвя и реализирам тази изложба, каза при откриването на експозицията Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Пожелавам на авторката тази да е само първата от цяла поредица изложби! Честито!“.

„Родена съм в този красив малък град Мездра, където изживях едно прекрасно детство, сподели Камелия Тинчева. В ученическите си години имах много интереси - обичах математиката, пеенето, танците и рисуването. Участвах в Международната детска асамблея „Знаме на мира“ с рисунка, посветена на асамблеята.

След VII клас с голямо желание кандидатствах и бях приета в Математическа гимназия „Aкад. Иван Ценов“ - Враца. Нашият випуск беше един от първите, който изучаваха програмиране и имахме оборудвана класна стая с персонални компютри „Правец 8“, на които се учехме да програмираме на BASIC.

Впоследствие продължих обучението си в Технически университет - София, където продължих да се занимавам с програмиране. Така започна реализацията ми в областта на програмирането и информационните технологии.

През 2002 г. в Община Мездра започна изграждането на Общински център за услуги и информация на гражданите. По това време бях назначена за ст. експерт „Информационни системи“ и участвах в реализирането на този проек, както и в разработването на специфичен софтуер за нуждите на Общината. След това пътя ми продължи в тази насока.

Но как се върнах към рисуването? Една вечер споделих с по-малкия ми син, че искам отново да рисувам и на 50-ия ми рожден ден той ми подари малък статив, комплект акрилни бои и четки. По време на пандемията от Covid-19, се захванах със статива и боичките. Обичам да рисувам пейзажи, натюрморти, портрети и цветя, като искам да постигна реализъм и обръщам голямо внимание на детайлите.”

От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави Камелия Тинчева с дебютната й изложба и й подари букет цветя.

Изложбата може да бъде разгледана до 23 юни във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.  


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар