*
Борба с вредителите

КАЛИН КАМЕНОВ: НАШ ДЪЛГ Е ДА СЪХРАНЯВАМЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ДА УВАЖАВАМЕ УЧИТЕЛИТЕ И ДА СМЕ ПРИМЕР ЗА ДЕЦАТА НИ!

|

“Днешният ден е един от онези в историята ни, в които имаме най-голямо основание да сме горди. Дали имаме основанието да бъдем горди от себе си и да се наричаме българи, четящи, знаещи и и можещи - е въпрос, чиито отговор всеки един от нас, трябва да потърси в себе си. Скъпи деца, не се сърдете на своите учители, защото най-добрият приятел ти е онзи, който ти показва грешките и недостатъците. Търсете критични хора около вас, защото така ще станете по-добри. Може би не винаги ще ви е лесно, може би няма да ги разбирате, но в утрешния ден ще ги обичате - защото те са Ви направили грамотни и достойни хора. Уважаеми учители, бъдете вдъхновители за нашите деца! Аз вярвам, че заедно можем да направим така, че всички училища да създават будни деца, с които да се гордеем не само във Враца, но и в цялата страна. Ние като общество трябва да дадем заслуженото уважение на всички преподаватели, защото те са онези, които ще превърнат нашите деца в достойни хора! Честит празник!” - каза кметът Калин Каменов на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Честването на 24 май започна с “Парад на буквите”, в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите знамена, представящи глаголицата, кирилицата и съвременната българска азбука, преминаха през централната пешеходна зона.

Програмата продължи с тържество пред сградата на Община Враца.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи секретарят на Врачанска Митрополия - отец Николай Костадинов.

В знак на признателност, преклонение и почит, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.

На събитието присъстваха още: народният представител Мартин Харизанов, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, ръководният екип на местната администрация, областният управител и заместник областният управител, началникът на РУО, директори на образователни и културни институции и граждани.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар