*
Борба с вредителите

КАЛИН КАМЕНОВ: ЖИВЕЕМ В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И НЯМА ДА ЗАЩИТАВАМ ХОРА, КОИТО НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ

|
Зареждане на видео плеър...

Необичаен “протест” спретнаха днес пред общината представители на две врачански строителни фирми, които заявиха странни претенции към кмета на община Враца Калин Каменов.

Най-креслив и шумен “протестър” се оказа Иван Цветков, представящ се за управител на фирма “Галактика 03” ЕООД. Според него, фирма изпълнител по водния цикъл дължи на три местни строителни фирми около 200 хил. лв.

В документ, издаден от инж. Людмил Стоянов – представляващ “Воден цикъл 2011” ДЗЗД, договорните отношения между “Воден Цикъл 2011” ДЗЗД и “Галактика 03” ЕООД са били свързани с отдаване под наем на складови площи и услуги по товаро-разтоварни работи на материали. Поради груби нарушения на отговорностите, т.е. отдаване под наем на складови площи несобственост на наемодателя “Галактика 03” ЕООД, Договорът и прилежащите към него Анекси били прекратени.

 

По данни от Търговския регистър пък, представляващ и управител на “Галактика 03” ЕООД е Галина Василева Лазарова, а не Иван Цветков.

В същия документ се казва, че : “Г-н Иван Цветков Иванов има сключен трудов договор с “Воден цикъл 2011” ДЗЗД и изпълнява длъжността Началник склад за доставените материали по проект “Воден цикъл гр. Враца етап 1”.

В момента служителят, срещу когото текат проверки за нарушения на трудовата и технологична дисциплина, е в продължителен отпуск по болест, считано от 9.11.2015 г.”

Кметът на община Враца Калин Каменов категорично заяви, че е подаден сигнал в прокуратурата за всички действия и бездействия, за всички дейности, които през годините са довели до ощетяването на община Враца. Сезирана е прокуратурата за това как са издавани строителните разрешения, давани ли са изобщо, как са отпускани заеми и аванси по договори.

“Не приемам доводите на този протест, че не съм защитил интересите на хората и на общината. Не мога да защитавам хора, които сами са приели да работят без договорни отношения, като по този начин сами са нарушили законите в България. Ние сме европейска държава, страна от ЕС, в която има върховенство на закона. Не мога да стана медиатор между тях, тъй като те нямат договорни отношения с фирмите, които са ги наели. Мисля, че тръгвайки по тази плоскост, те самите са знаели, че влизат в нарушения”, коментира Калин Каменов.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар