*
Борба с вредителите

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БИТУМНИТЕ КЕРЕМИДИ

|
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БИТУМНИТЕ КЕРЕМИДИ

Една от възможностите за направата на качествен покрив са така наречените битумни керемиди. Напоследък тяхното търсене се увеличи значително и много хора предпочитат да ги използват за покривите както на частни жилища, така и различни промишлени сгради. Но нека да видим какво отличава съвременните битумни керемиди от останалите.

Технически характеристики

Мекият покрив е идеален всякаква конфигурация - класически фронтон, многоскатен с различни нива, купол или комбинирана конструкция. При добре изпълнен монтаж такова покривно покритие ще издържи повече от 50 години. Благодарение на разнообразието от колекции и нюанси на цветовете, модерните битумни керемиди са в състояние да оформят и допълнят по много стилен начин всеки архитектурен проект.

 

Състав и технология на производството на битумни керемиди

Покривното покритие се произвежда под формата на отделни листове с различни видове повърхност - върху вътрешната страна на шевовете се нанася слой лепило, а на предната външна страна се изрязва в съответствие с желаната форма на керемидите.

 

Битумните керемиди притежават многослойна структура

Основа

Основата на материала е дебел нетъкан фибростъкло (разтопено стъкло с добавени смоли за механична якост, импрегнирано с битумен състав, което създава надеждна рамка за допълнителните слоеве. Импрегнацията с битум с минерални добавки осигурява еластичността на мекия покрив. Също така, модифицираният битумен състав се прилага върху стъкленото влакно от две страни.

Самозалепващ се битумен слой

Самозалепващият се битумен слой прави инсталирането много по-лесно. Веднага след производството на листове от меки плочки, той е защитен със специален филм за лесно транспортиране (става дума за защита на листовете от залепване един към друг). Преди монтажа този защитен филм се отстранява.

Външен декоративен слой

Външният декоративен слой покрива всеки лист с минерални стърготини /на базата на базалт с различни свързващи вещества/, за да предпази материала от механични повреди. Цветните каменни гранули изглеждат страхотно и запазват яркостта си дори и при продължително излагане на UV слънчеви лъчи. Наситеният, дълготраен цвят на минералния прах се получава чрез оцветяване с неорганични съединения и последващо изпичане във фурна /при висока температура.

Източник: pss.bg

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар