*
Борба с вредителите

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ?

|
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ?

Кafene.net
Един младеж беше убит в България за две пити кашкавал.
На полицията бяха необходими десет дни, за да открие изчезналия една юнска вечер в София Николай Йорданов.
МВР не спести подробностите за зверското убийство, в неделя ще съобщи още факти. Арестуван е предполагаемият извършител.
Николай Йорданов е бил красиво момче, работил е. Очевидно всичко в живота му е било наред, защото дори вездесъщото вътрешно ведомство не успя да му изкара нито една кирлива риза, както се случва с други жертви на престъпления в България.
„Не знам какво как е възможно да те убият ей така, за нищо”, казва майка му.
Николай Йорданов е бил на 22 години, връстник на онова, което в България е прието да се нарича „демокрация”, „преход”, „демократичен преход”, „преход към демокрация и пазарна икономика”.Работил е в България, може би вслушал се в призивите на политици от различни цветове и нюанси, че е добре млади хора като него да останат в родината си, а може да е търсил възможност да замине и да не се е получило. Може да му е харесвало. Така или иначе е бил тук.На последните парламентарни, президентски и местни избори е бил пълнолетен, може би е гласувал.Всичко това вече няма значение.Има значение само фактът, че е бил убит от човек, който му е дължал пари за две пити кашкавал.Сега ще започне едно изреждане на всевъзможни факти, предположения и теории – икономически, социални, политически, психологически и какви ли не, защо е станало това.А може и да не започне и убийството да потъне в потока от новини на водещия напоследък в България принцип „всяко чудо за три дни”.Какво още трябва да се случи, за да стане ясно, че България е една болна страна, в която нещата не могат да продължават повече така?


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар