*
Борба с вредителите

КАКВИ ВИДОВЕ ПАРИЧНИ КРЕДИТИ ИМА? ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КРЕДИТИ И ТЯХНОТО КЛАСИФИЦИРАНЕ

|
КАКВИ ВИДОВЕ ПАРИЧНИ КРЕДИТИ ИМА? ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КРЕДИТИ И ТЯХНОТО КЛАСИФИЦИРАНЕ

На финансовия пазар има голямо разнообразие от парични заеми. И всеки от тях има свой собствени условия и изисквания. Например заем за покупка на автомобил не е същото като финансиране за ремонт, бърз онлайн заем или заем за фирма. Нека разгледаме някои различни видове кредити, за да можете да изберете най-подходящия за вас в зависимост от вашите нужди и характеристики.

Заем за текущи нужди

Личните заеми са вид кредит, който може да се използва за финансиране на покупката на стока или за покриване на разходи или инвестиции.

Както при всеки друг вид заем, преди да го отпусне, институцията ще проучи профила на кандидата, за да оцени платежоспособността, ще изиска определени документи и в някои случаи ще поиска поръчител.

Бързи кредити

В рамките на различните видове парични заеми бързите заеми са много сходни с личните. Това означава, че финансовото дружество отпускат на заявителя парична сума в замяна на връщането ѝ в договорения срок заедно с лихва. Основните разлики между тези два вида парични заеми са в процеса на отпускането им и в размера на сумите.

Бързите кредити се обработват и отпускат много по-бързо от другите видове парични заеми, тъй като цялата операция обикновено се извършва по интернет. Документацията е много по-бърза и опростена, а отговор от кредитора, можете да получите дори и в същия ден.

Целеви заеми

Такива кредити често се отпускат от банки и както подсказва името им, те са свързани с точно определена цел. Това са например за покупка на автомобил или жилище.

Кредитни карти

Кредитните карти са метод на плащане, но и вид заем. Като такава, банката или финансовата компания, която го предлага, преди да го предостави, ще проучи профила на кандидата. Сумата, която е включена в лимита на картата, може да варира в зависимост от банката, вида на картата и профила на потребителя. Въпреки това те обикновено са по-ниски от тези на потребителския кредит.

 Парични заеми между физически лица

Не винаги е необходимо да има банка, за да се дават пари назаем. Заемът между физически лица също попада в класификацията на паричните заеми. Това са например, между семейство и приятели, с устно споразумение, въпреки че не пречи то да бъде формализирано по някакъв начин, за да се избегнат всякакви недоразумения.

 Парични кредити за фирми

За разлика от потребителските кредити, фирмените заеми са насочени към финансиране на бизнес дейности, като инвестиции в оборудване, разширяване на дейността, маркетингови кампании, покриване на разходи за оборотни средства и други.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар