*
Борба с вредителите

КАКВИ ПРЕПАРАТИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА?

|
КАКВИ ПРЕПАРАТИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА?

Когато искате да почистите дома си безупречно, да премахнете всички замърсявания и да се радвате на свежест и чистота, трябва да помислите не само за усилията, които сте склонни да вложите за целта, но и избора на препарати.

Независимо дали искате да направите основно почистване или просто да поддържате чистотата вкъщи, трябва да изберете качествени и подходящи средства за целта. От фирма за почистване Mr Clean споделят кои фактори са важни при избора на препарати за почистване.

Кои фактори са важни при избора на препарати?

Има някои много важни особености, на които да обърнете внимание при избора на препарати:

  1. Тип на повърхностите – има някои повърхности, които не изискват специфични начини на третиране, докато други, като естествената и еко кожата, изискват специални грижи.
  2. Съдържание – важно е да помислите и какво съдържание предпочитате, дали да бъде с екологична насоченост, да има ли абразивни съставки, как те ще повлияят на повърхностите, които следва да почистите и други важни характеристики.
  3. Специфични нужди на живущите – има някои хора и домашни любимци, които имат повишена чувствителност към химикали и по-тежки препарати, включително аромати и остатъчно действие.
  4. Вида на замърсяванията – не всяко замърсяване може да бъде премахнато по идентичен начин с друго. Някои петна и замърсявания, като такива от червено вино, мазнина, кръв, урина, се третират със специални професионални продукти. Други замърсявания и следи могат да бъдат премахнати с универсални препарати, каквито са тези за почистване на прозорци и стъклени повърхности.
  5. Начин на приложение – има продукти за премахване на замърсяванията, които са под формата на готови разтвори, както и концентрати, които трябва да се разредят с вода в препоръчано от производителя съотношение. Съществуват гранулирани, течни, гелообразни, прахообразни и други варианти на пазара.

Какви видове препарати има?

Основно вида на препаратите се определя от мястото, което ще почиствате. Има универсални такива за всякакви повърхности, предназначени за кухня, за баня и санитарно оборудване, за дърво, мека мебел, килими, които имат по-специфични формули, отговарящи на нуждите на материите. Съществуват и продукти за дезинфекция, които унищожават до 99 % от микробите.

Разнообразието от марки и модели на пазара е много голямо. Залагайте винаги на качество и функционалност, за да се радвате на добре поддържан и чист дом.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар