*
Борба с вредителите

КАКВИ БРЕКЕТИ ДА СИ ПОСТАВИТЕ?

|
КАКВИ БРЕКЕТИ ДА СИ ПОСТАВИТЕ?

При наличието на изкривяване, разстояние между зъбите и проблеми със захапката – ортодонтията е тази област на стоматологията, към която да се насочите. Апаратите, които са създадени за корекция на усмивката, към днешна дата са много видове, но има някои, които се открояват като резултатни и доказани методи.

Поставянето на брекети е важна част от вашето ортодонтско лечение, но какъв вид да изберете? От дентална клиника Medical Dent споделят повече информация относно видовете брекети и какви са техните предимства.

Какви видове брекети има?

Най-популярните, които се предлагат в съвременната ортодонтия, са:

  • Традиционни метални изработки – те са много популярни. Включват метални скоби, които се поставят върху всяка зъбна повърхност и се свързват с тънка тел. Този вид брекети е изключително ефективен за коригиране на различни степени на неравномерно разположение на зъбите, а от гледна точка на цената, е много по-икономичен избор;
  • Керамични – те са подобни на традиционните метални, но със скоби от керамичен материал, който може да се слее с цвета на зъбите. Това ги прави по-дискретни, в сравнение с металните изработки;
  • Лингвални – те се позиционират от вътрешната страна на зъбите, като по този начин се грижат за естетиката на усмивката ви, защото не са видими отвън. Това ги прави изключително дискретни и популярен избор сред хората, които искат да коригират зъбите си незабележимо;
  • Invisalign – тези брекети, познати още като алайнери, са изработени от прозрачни детайли, които са незабележими. Те се сменят на всеки няколко седмици, като всяка нова серия променя позицията на зъбите, докато се постигне желаната корекция. Те са подходящи за хора с активен начин на живот, тъй като могат да бъдат сваляни при нужда, като по време на хранене или тренировка.

Кои фактори влияят на избора?

Изборът на подходящите брекети зависи от няколко фактора, като вашите нужди, предпочитания и бюджет. Ако търсите ефективно и икономично решение, традиционните метални брекети може да са вашият избор.

Ако искате дискретност и козметично подобрение, опцията за керамични или лингвални брекети може да е по-подходяща. Алайнерите са отличен избор за хора, които държат на естетиката, дискретността и комфорта.

Преди да вземете решение, препоръчително е да се консултирате с вашия специалист ортодонт, който ще ви помогне да изберете този тип, отговарящ на необходимостта от конкретни зъбни корекции.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар