*
Борба с вредителите

КАКВА Е РОЛЯТА НА ПОФК БОТЕВ (ВРАЦА) В EFBET ЛИГА?

|
КАКВА Е РОЛЯТА НА ПОФК БОТЕВ (ВРАЦА) В EFBET ЛИГА?

Някои футболни отбори винаги се спрягат за победители и шампиони, всеки сезон слушаме как това ще е тяхната година. Те се стремят да играят за всяка точка, готови са да развалят играта, за да спечелят колкото се може повече и винаги се опитват да изкарат колкото се може повече точки през целия сезон. Победата е победа, няма значение дали ще бъде с една точка или доминация през цялата година. И въпреки това, феновете не могат да останат щастливи от такава игра. Понякога стратегиите не са това, от което един запалянко има нужда.

Джентълменската игра, чистото премерване на силите и показването на възможностите е далеч по-привлекателно за зрителя. Някои отбори разполагат със сериозни ресурси, други не могат да се похвалят с толкова щастлива съдба. Сред колоритните цветове на родната efbet лига ще открием и един малко по-специален отбор - препъни камъкът или просто Ботев Враца. Ако искате да гледате чист футбол, винаги трябва да обръщате внимание на отборите, които изобщо не обичат сценариите. Докато пишем тези редове, осъзнаваме много добре, че в момента в клуба не текат най-розовите дни. Въпреки това, не можем да пропуснем фактите. Нека започнем с това, че много скоро видяхме как Ботев Враца наказва Левски София на техен терен, счупвайки една 30-годишна традиция. Това далеч не бяха всички изненади, които предложиха играчите на Ботев.

Мнозина критици ще кажат, че успехите се дължат предимно на Валери Божинов. Със сигурност не може да пропуснем този факт. Един качествен футболист успя да затвори устата на много критици, особено онези, които винаги знаят, че ще спечелят вниманието с новина по негов адрес. Точно тук идва обаче един сериозен въпрос: ако Ботев Враца успяха да покажат зъби, при това на втория в групата, само за един сезон, тогава какво може да се очаква с привличането на нов герой? Друг вълнуващ факт е, че отборът в онзи момент просто имаше нужда от лидер и такъв се намери, при това без особени главоболия. Ботев има и ново ръководство в лицето на най-влиятелните бизнесмени на града, следователно може да се очакват и много по-сериозни инвестиции в бъдеще врем и евентуално резултати през новия сезон.

Изведнъж отборът придоби зрителски интерес, стана по-често наблюдаван и отразяван, а да не говорим, че когато се изправяше срещу големи отбори, имаше сериозно самочувствие. Ботевата чета във Враца имаше една много важна мисия и редовно се справяше с нея - да изпоти всеки гост и да се превърне в не толкова желан опонент. Да направиш битката за 3-те точки - 90-минуте ад, това изобщо не е лесна работа, но за противника. Зрителите можеха да се наслаждават на отбор за няколко милиона, който изведнъж изпитва жестоки затруднения.

Така се печели уважение, така се печелят и фенове. Мнозина ще кажат, че чудото е траяло само една година и с напускането на Валери се е настанила дежурната апатия и очакванията не са чак толкова големи. Има само един проблем - играчите в отбора много добре помнят сладостта на победата. В момента може да не се в най-добрата си форма, но израстването отнема малко време, а когато облаците се вдигнат, Ботев Враца може да се превърне не просто във футболно главоболие, а в истински пожар за опонентите си. Такава е магията на футбола, такава е и магията на Враца. Жаждата за победа се носи във въздуха, попитайте Валери Божинов, ако не ни вярвате!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар