*
Борба с вредителите

КАКВА Е РАЗЛИКА МЕЖДУ БАНКОВ КРЕДИТ И БЪРЗ КРЕДИТ

|
КАКВА Е РАЗЛИКА МЕЖДУ БАНКОВ КРЕДИТ И БЪРЗ КРЕДИТ

Бързият и банковият кредит са основни финансови инструменти изградени от главница и лихва. Те служат за набавяне на допълнителни средства. Одобрението и получаването на парите се случва след кандидатстване от страна на кредитоискателя и  проверка и одобрение от страна на банковите и финансовите институции, предлагащи кредита. 

Одобрената за вземане сума се отпуска за определен период от време и подлежи на връщане заедно с пълния размер на предварително уговорената от двете страни лихва. 

Можем да заявим, че разликите между бързите и банковите кредити са много повече, отколкото приликите. По-надолу ще разгледаме основните от тях: 

Банкови кредити – предимства и недостатъци

Надеждност

Банковите кредити са добре познати и установени инструменти за финансиране. Те предоставят стабилност и надеждност, тъй като банките са дългосрочни институции, които спазват строги регулации.

Дългосрочност

Банковите кредити обикновено се предоставят за по-дълъг период от време, като например за покупка на имот или автомобил. Този вид заем предоставя възможността за по-ниски месечни вноски.

Ниски лихвени проценти

При банковите кредити размерът на лихвата е по-малък заради по-дългите срокове за връщане на средствата и по-големия размер на изтеглените суми, което ги прави икономически по-изгодни за заемащите.

Изисквания за кредитна история

Процесът за одобрение и получаване на средствата, при кандидатстване за банков кредит е много по-бавен. Информацията, която сте изпратили към избраната банкова институция се разглежда много по-детайлно на няколко нива, преди искането за кредит да бъде одобрено.

За да получите банков кредит, също така е необходимо да имате добра кредитна история и да отговаряте на различни критерии.

 

Бързи кредити – предимства и недостатъци

Бързо и лесно одобрение

При бързите кредити се забелязва много по-улеснена процедура за кандидатстване. Обикновено за кандидатстване за бърз кредит се изискват само попълнено заявление и копие от лична карта. 

Кандидатстването за бърз кредит може да стане изцяло онлайн. Процедурата по разглеждане на документите и отпускане на кредита също е бърза и може да отнеме от няколко минути до няколко часа. 

Възможност за одобрение дори при лоша кредитна история

Бързите кредити се отпускат по-лесно на хора с лоша кредитна история, на хора, чиито доходи не могат да бъдат доказани и на тези, които се осигуряват на по-ниска заплата от тази, на която реално се осигуряват. 

Краткосрочност

Този вид кредити се предоставят за кратък период от време, обикновено за не повече от няколко месеца.

По-високи лихвени проценти

При бързите кредити лихвата по кредита е по-висока. Това е така заради по-кратките срокове за връщане на заемната сума, а също така по-високата лихва служи като гаранция при неизпълнение на договора от страна на кредитополучателя. 

Какво избираме?

Изборът между банков кредит и бързи кредити зависи от вашите конкретни нужди и обстоятелства пред които сте изправени. Ако имате нужда от по-голям заем за дългосрочен проект и имате добра кредитна история, банковият кредит може да бъде подходящият избор. Също така, ако се нуждаете от по-ниски лихвени проценти, този вид кредит е препоръчителен.

От друга страна, ако ви се налага спешно да платите сметки, да ремонтирате автомобила си или срокът за плащане на друг заем изтича, бързите кредити могат да ви спасят. Те са бързи, удобни и не изискват сложни формалности.

 

Изборът на правилния кредит зависи от вашите конкретни нужди и възможности.  Преди да вземете решение, трябва да разгледате внимателно вашата финансова ситуация и да определите какъв вид кредит би бил най-подходящ за вас.

Важно е да бъдете отговорни и да се уверите, че можете да погасите заема своевременно.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар