*

КАКАО НА ПРАХ ЗА ЗДРАВЕ И НАСТРОЕНИЕ

|
КАКАО НА ПРАХ ЗА ЗДРАВЕ И НАСТРОЕНИЕ

Как да държим настроението на шест и холестерола на нула? Отговорът се крие в какаото на прах, което трябва да присъства като съставка във всеки дом.

Засища глада
Пропуснете рутинната разходка до кухнята за нещо сладко и калорично и вместо това хапнете малко какао. Ароматът му е богат и силен и дори само той би могъл да засити за известно време глада ви за нещо сладко. Но, тук има едно но, същият този аромат може да активира част от мозъка, който пък от своя страна ще стимулира желанието за похапване на шоколад. След още две-три помирисвания обаче, гладът ще изчезне, съветват експерти от здравния сайт health.com.

За здраво сърце
Какаото съдържа флавоноиди, които са изключително полезни за сърцето, подобряват кръщообращението и намаляват кръвното налягане. Освен това поддържа нормални нивата на холестерол в кръвта и намалява общия риск от сърдечно-съдови заболявания.Против застаряваща кожа
Какаото съдържа и много антиоксиданти, които спомагат за обновяване на кожните клетки и неутрализиране на опасните свободни радикали. Затова веднъж седмично можете да си приготвяте следната смес – 1 супена лъжица какао на прах, 1 чаена лъжичка мед, 1 супена лъжица овесено брашно и 2 супени лъжици пълномаслено мляко. Нежно масажирайте върхувлажа и чиста кожа. Оставете за около 15 минути да подейства, след което изплакнете.

За добро настроение
Какаото може да накара не само вашите вкусови рецептори да се „усмихват“, но и вас самите. Прахът съдържа повече от 300 съставки, които имат положително действие върху мозъка. Някои от тях повишават нивата на ендорфин и серотонин, които пък от своя страна ни правят щастливи. Не ни остав нищо друго освен да си направим топло какао и да се усмихваме.


ОЩЕ ОТ "ЗДРАВЕ И КРАСОТА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар