*
Борба с вредителите

КАК ДА ДЕКОРИРАМЕ ДОМА - ИДЕИ ЗА ДОМА

|
КАК ДА ДЕКОРИРАМЕ ДОМА - ИДЕИ ЗА ДОМА

Лесно е да вземете решение, че искате да промените нещо в дома си. По-труден се оказва изборът как точно да стане това. Не винаги са необходими архитекти или дизайнери. Има много по-лесни и евтини начини да декорирате апартамента или къщата си и сами.

1. Инвестирайте в най-доброто
Вместо да пълните дома си с вехтории и евтини сувенири, по-добре изберете нещо, което наистина харесвате. Наслаждавайте се на процеса и малко по малко декорирайте желаното помещение по начин, който ще буди възхита не само у вас, но и вашите гости.

2. Сменете цветовете
Всичко, което е от плат и е с цвят, който не харесвате или просто ви е омръзнал, може да бъде подменено. Намерете ателие, което се занимава с пребоядисване на платове и смело подходете към избора на нови.

3. Направете стаята приветлива
Изберете светли тонове, за да направите стаите приветливи и топли. 4. Използвайте подръчни материали
Открийте предимствата и недостатъците на всяка отделна стая и според тях декорирайте останалата част от дома си. Ако имате високи тавани, поставете дълги пердета. Ако апартаментът е малък и тъмен, не се опитвайте да го променяте. Чисто белите стени понякога могат само да го направят да изглежда скучен и еднообразен. Вместо това, постарайте се да създадете уют.

5. Осветление
Колкото и малка да е стаята, поставете най-малко три светлинни източника. Идеалния вариант ще бъде, ако поставите висока лампа на пода и я комбинирате с две по-малки лампи за маса. Така ще направите стаята по-сияйна.

6. Антиките са шик
Инвестирайте в антики. Може да поставите по една във всяка стая, определяйки тона и настроението на целия апартамент.

7. Помислете отвъд изтривалката на входната врата
Не пренебрегвайте входната врата. Погледнете на нея като на елемент, който подготвя за това, което ще последва. Входът трябва да отговаря на стила на дома ви, но в същото време и да съдържа нещо по-специално, което да подтиква гостите да искат да видят повече.

8. Колекционирайте
Колекционирайте повече предмети, които най-добре говорят за вас. Няма значение какво ще бъде, тук бройката играе важна роля.

9. Поставете малко шкафче за малки предмети
Малките шкафчета в офиса или коридора у дома могат да се окажат изключително полезни. В тях може да съхранявате обувки, раничките на децата, пощата и др.

10. Тапети
Не е задължително да поставите тапети или да използвате боя, за да промените стените у дома. Може просто да ги претапицирате с плат по Ваш вкус. Така ще направите стаите по-уютни и луксозни, допълнително ще ги изолирате, а и няма да Ви излезе много по-скъпо от обикновените тапети.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар