*
Борба с вредителите

ЖП ТРАСЕТО И ГАРИТЕ НА ДУНАВ МОСТ 2 СА ЗАВЪРШЕНИ

|
ЖП ТРАСЕТО И ГАРИТЕ НА ДУНАВ МОСТ 2 СА ЗАВЪРШЕНИ

Над от 90 процента от прилежащата инфраструктура на Дунав мост II при Видин-Калафат е завършена, съобщиха от информационния офис на проекта. Част от пътните възли и надлези от инфраструктурата към моста са пуснати в експлоатация, а останалите са в последна строителна фаза. Построени са сградите на международните пътническа и товарна жп гари във Видин, както и новото жп трасе.

При хубаво време мостът ще е изцяло завършен до края на годината. Ако температурите през зимните месеци не позволяват, за 2013 г. ще останат полагането на последния асфалтов слой и хидроизолацията. Цената на проекта е 232 млн. евро. От финансовото министерство са разплатили на изпълнителя – испанската “ФСС”, 190 млн. евро към края на април.

От румънска страна изпълнението на прилежащата инфраструктура е завършено на 95 процента. Изграждането на целия мост при Видин-Калафат е завършено на 81 процента.

Продължава монтажът на сегменти от връхната конструкция на последните два стълба от съоръжението, както и на защитни елементи при четирите стълба от навигационния канал на Дунав. Завършено е изграждането на пътната плоча от моста в неплавателния участък на Дунав, предстои доизграждане на последните метри от пешеходната й зона. Довършват се жп естакадата, железопътната и пътна инфраструктура. към моста, уточняват от информационния офис на проекта.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар