*
Борба с вредителите

ЖИВКО АТАНАСОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ СЕ БОРИ ЗА ЕВРОПА

|
ЖИВКО АТАНАСОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ СЕ БОРИ ЗА ЕВРОПА

Отборът на Черно море направи исторически за клуба старт в първенството и след осмия кръг заема второ място, след като постигна шест победи и две равенства. Един от играчите с най-голяма заслуга за успехите безспорно е Живко Атанасов. Той е стожер в защитата на „моряците“ и играчът с най-много мачове за тях през последните два сезона.

В специално интервю за Nostrabet.com Живко, който е син на олимпийската ни шампионка Йорданка Донкова, обяснява как Черно море се устреми към върха и докъде се простират неговите възможности.

-       Живко, мечтано начало за отбора. Как го постигнахте?

 

-       Ако трябва да бъда честен, факторите са много. Най-важните от тях са ядрото от добри футболисти, треньорът, феновете и клубът. Доста време, ние, играчите, сме заедно и нещата ни се получават. Всъщност ние всеки сезон започваме добре, но през този влязохме в историята и се надявам в края му пак да сме останали в историята.

 

-       С оглед на това, че поведохте в първия кръг в Кърджали с 3:2 и начина, по който се разви мачът на „Армията“, можехте да имате пълен актив и да сте лидери.

 

-       Не съжалявам, че нямаме 24 точки, защото аз съм реалист. Вярно е, че някъде можеше да спечелим повече, но от друга страна пък в някои срещи можеше и да вземем по-малко точки, така че смятам, че за момента това е реалният ни актив, който успяхме да съберем.

 

-       Това, което показахте досега, това ли е играта на Черно море?

 

-       Аз лично мисля, че имаме още резерви. Винаги може по-добре, затова се стараем и тренираме всеки ден, за да може да надграждаме над това, над което сме стъпили в момента. Надявам се да се получава, тъй като всички работят и се влагат на сто процента, а треньорът има идеи и ясен план за всеки мач.

 

-       Какъв треньор е Илиан Илиев?

 

-       Той е страхотен специалист, един от най-добрите у нас. Той успява с работата си да ни подготви по най-добрия начин и оттам нататък ние трябва да показваме това, което иска от нас.

 

-       А кое е то?

 

-       Да излизаме и да правим това, което тренираме и по начина, по който се подготвяме. Също и да играем без страх и със самочувствие.

 

-       Кой е най-силният мач на Черно море до момента?

 

-       Беше срещу ЦСКА, защото много рядко се е случвало да ги надиграем на техния терен. Въпреки гола, който ни вкараха, се справихме много добре. Срещу Ботев във Враца също играхме силно. Държа обаче да уточня, че сме наясно, че допускаме и много грешки. Затова полагаме усилия да ги отстраняваме и да играем все по-силно и по-силно. Иначе предвид футбола, който играе Черно море и това, което постига, закономерно наши играчи вече са и основни фигури в държавния тим. Тук е моментът да кажа, че много се радвам за Иван Дюлгеров и Виктор Попов, затова че се представят страхотно в националния отбор на България.

 

-       Докъде може да стигне Черно море?

 

-       Тази година първенството е интересно и оспорвано и има голяма интрига. Всички ние в Черно море се надяваме да продължим по същия начин и да се борим за Европа.

 

-       Какво е необходимо да направите, за да излезете на европейския терен?

 

-       Вижте, минала е само една четвърт от сезона и е още рано за анализи и оценки, но ние ще се стремим да играем мач за мач и непрекъснато да се подобряваме. Целта ни ще бъде да изпълняваме тактическите указания във всеки двубой и да печелим. Дано имаме късмета да завършим колкото се може по-напред, защото този отбор с този треньор и тези хора във Варна го заслужават. Този колектив, който имаме, заслужава да процъфти и да обере плодовете от работата си напролет.

 

-       Кои са вашите конкуренти за челото?

 

-       Освен нас, мисля, че в Лудогорец, Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив също ще направят всичко възможно да влязат в първата шестица и да се борят за призовите места.

 

-       Ако трябва да сравните Черно море с тези отбори в спортно-техническо отношение, какво е Вашето мнение?

 

-       Ние не отстъпваме на никой в България. Видяхте, че надиграхме ЦСКА в София и победихме Лудогорец, въпреки че те бяха разколебани заради участието си в турнирите и ние ги хванахме в точния момент. Но ние и преди играехме силно срещу тези съперници, обаче по една или друга причина не спечелихме точки срещу тях, а сега взехме четири. Бъдете убедени в едно. Черно море винаги ще излиза за победа и няма противник, който да ни победи ей така или да ни вземе точки. Черно море ще играе за честта на клуба, за феновете и за честта на Варна.

 

-       Какво бихте казали на феновете на „моряците“?

 

-       Благодаря им за подкрепата и да знаят, че ще даваме всичко, за да ги радваме. Виждаме, че те идват с нас на всеки мач, в София, в Пловдив. Пътуват нощем и правят саможертва за отбора. Като видиш, че тези фенове са минали 500 км, за да ни подкрепят и ще минат още толкова посред нощ обратно, всичко това мотивира и вдъхновява нас, футболистите.

 

-       Вашите очаквания за домакинския двубой с Берое, в който се появи вътрешно напрежение?

 

-       Ние гледаме само себе си, ние искаме да изчистваме нашите грешки и да вървим нагоре. Надявам се в петък хубавата ни серия да продължи, все пак сме на нашия терен. Дано стадионът да се напълни и да победим.

https://nostrabet.com/jivko-atanasov-cherno-more-se-bori-za-evropa/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар