*
Борба с вредителите

ЖИТЕЛИ НА КОЗЛОДУЙ СЕ ЖАЛЯТ НА КМЕТА

|
ЖИТЕЛИ НА КОЗЛОДУЙ СЕ ЖАЛЯТ НА КМЕТА

В декларация до кмета на града собственици, управители и служители на заведения, барове и игрални зали заявяват, че ако властта не вземе мерки, сами ще се разправят с възкръсналите сякаш от 90-те години мутри.
Управители на заведения в Козлодуй предизвикаха обществен дебат срещу зулумите на криминално проявения Иван Иванов, по-известен като Иван на Мочи. Проблемът беше поставен на заседание на общинския съвет, което се проведе в понеделник. По покана на кмета Румен Маноев присъстваха районният прокурор Марин Николов и началникът на РПУ Цветелин Стоянов.

Козлодуй настръхна след поредния екшън в „Джокерс клуб”, предизвикан от Иван на Мочи и публичното шамаросване на журналистката Деси Николова. Никой не знае какви са причините той да върлува със сила и арогантност сред хората и да „въвежда ред” на обществени места.

На заседанието собственичката на „Джокерс клуб” Силвия Цолова разказа за изживения ужас при скандала, след който напуснали четирима души от персонала. Тя се обърна за съдействие към кмета Румен Маноев, началника на полицията и районния прокурор и попита защо полицията не желае да реагира при такива ситуации.

„Аз се учудвам, че в тая декларация, се иска нещо от кмета на общината – той няма как да го даде. Кметът нищо не може да направи по отношение на действащото законодателство. Законът на МВР ясно и недвусмислено е посочил, чии са правомощията в този конкретен случай – това са органите на полицията”, заяви прокурор Марин Николов и каза още, че ако някой трябва да се бори с престъпността, това са полицията и прокуратурата.

Районният прокурор отрече категорично да има някакъв чадър над Иван на Мочи, както и над когото и да било.
„Ако има сигнал и има доказателства бъдете сигурни, че както и да се казва човекът, какъвто и прякор да има, ще поискам „задържане под стража”, допълни Николов./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар