*

ЖЕНИТЕ МОЖЕМ ДА ПРЕДЛОЖИМ ЕДНО ПО - РАЗЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ

|
ЖЕНИТЕ МОЖЕМ ДА ПРЕДЛОЖИМ ЕДНО ПО - РАЗЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ

- Дошло е време гражданите на Враца да започнат да мислят по друг начин, да преосмислят и да приемат, че ние жените можем да управляваме. Мъжката борба си е мъжка, дамската борба винаги е по-толерантна, по-разумна и надявам се, без удари под кръста.

С тези думи бившата заместник кметица и 102 дни управлявала гада под Околчица като кмет Светла Кръстева обяви своята кандидатура за кмет на Враца. За да я подкрепи в това начинание бе дошъл председателят на партия Българска социалдемократическа партия Йордан Нихризов.

След като партията е получила регистрация в ЦИК за самостоятелно участие, те издигат свои кандидати за кметове в страната. До десетина дни ще бъде готова листата за общински съветници, но тя в никакъв случай няма да бъде партийна ,в нея ще се включат предимно експерти и представители на неправителствените организации,подчерта Светла Кръстева.Тя очаква подкрепа предимно от ориентираните в център-дясно избиратели, но ще работи основно в посока привличането на младите хора от Враца, ще работи с граждански и неправителствени формации.

В тази насока бяха и думите на лидера Нихризов, който поясни,че свои структури те имат освен във Враца, в Бяла Слатина и Хайредин но ще разчитат на всички разочаровани от тези безплодни години на управление,на отхвърлените от сегашните управляващи, на тези, които досега в годините на прехода не са намирали свой точен кандидат, за който да дадат вота си.

Своите отношения с управляващите от ГЕРБ, от които Кръстева беше издигната като зам.кмет в екипа на Тотю Младенов и след две години отхвърлена и неприета от екипа на д-р Шахов, кандидатката за кмет на Враца бе лаконична,че не се чувства обидена,но разочарована,да, минало е доста време откакто са се разделили с ГЕРБ, те са имало право да вземат тогава това решение.
- Има закъснение почти по всички проекти на общината, ще трябва много работа, за да се навакса бързо и дано не сме закъсняли - подчерта Кръстева.

Като свои приоритети тя очерта работата с младите хора и тяхното задържане тук, в нашия град, а това ще рече търсенето на инвестиции,разкриването на нови работни места.
- До дни трябва да бъде избран изпълнител за големия проект, т.н. Воден цикъл на Враца и дано работата по него започне колкото се може по-бързо,защото парите от този проект са нужни на Враца", заяви кандидатката за кметския стол. Признава, че ще бъде много трудно и сама си пожелава да има сили да издържи .


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар