*
Борба с вредителите

ИЗЯВЛЕНИЕ НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ НА ПРЕДИЗБОРНО СЪБРАНИЕ В СЕЛО ХЪРЛЕЦ

|
ИЗЯВЛЕНИЕ НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ НА ПРЕДИЗБОРНО СЪБРАНИЕ В СЕЛО ХЪРЛЕЦ

Като българин мисля, че страната има нужда АЕЦ "Козлодуй" да работи още дълги години и да се изгради АЕЦ "Белене", защото това е националният интерес, заяви Сергей Станишев в козлодуйското село Хърлец. Той посочи, че управляващите се опитват да противопоставят двата проекта и манипулират хората.

Председателят на БСП и президент на ПЕС участва снощи в заключителното събрание от предизборната кампания на кандидата на партията за кмет на селото Огнемир Симов. В Хърлец ще се произведат частични избори за кмет на 7 октомври. Станишев посочи в изказването си, че България и хората имат нужда атомните централи да бъдат под държавен контрол, за да може чрез своята собственост българската държава да определя цените /на електроенергията/, които да бъдат поносими за хората.

АЕЦ "Козлодуй" е голямо богатство за държавата и за поминъка на хората от общината, тя работи и трябва да продължи да работи и да се модернизира, обърна се Сергей Станишев към участниците в събранието. Като припомни, че сроковете на експлоатация на двата блока на атомната централа изтичат през 2017 и 2021 година, той каза, че държавата трябва да направи всичко необходимо да се удължи тяхната работа поне с още 10 години, защото българската АЕЦ е модерна и отговаря на всички стандарти за безопасност. На въпрос на за събирането на подписка от народни представители, за да бъде сезиран Конституционният съд за допустимостта на въпроса за евентуален референдум за АЕЦ "Белене" Сергей Станишев заяви, че това е "подигравка с хората" и риторично попита кой се страхува от мнението на хората. Досега няма такава събрана подписка в историята на България - 770 хиляди души, които са си сложили подписите, личните данни, адресите си, допълни той.

Сега започват да се "въртят" политически номера - инвеститори водят, отказват се от тях, после Конституционният съд, после друго, коментира председателят на БСП. Нека направят публична кампания, хората да чуят мнения - "за" и "против" проекта, допълни той и посочи, че е време след 23 години демокрация да има референдум.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар