*
Борба с вредителите

ИЗЛОЖБА НА ДЕВЕТОКЛАСНИЧКА ОТ МЕЗДРА СЪБИРА ОВАЦИИ

|
ИЗЛОЖБА НА ДЕВЕТОКЛАСНИЧКА ОТ МЕЗДРА СЪБИРА ОВАЦИИ

Ивелина Василева е деветокласничка в Природо-математическата гимназия във Враца. Освен удоволствието от досега с точните науки, една друга нейна страст буди любопитство: увлечението й по изобразителното изкуство. Ивелина вече ни е правила съпричастни с фантазиите и уменията си – преди около 2 години, когато подреди първата си самостоятелна изложба.
И макар че оттогава не е минало много време, настоящата експозиция прави впечатление с още по-голямата точност и детайлност на работите й, разширеният творчески хоризонт и сполучливото „оживяване“ на образите, които тя пресъздава върху листа. Портретуването на реални личности или на приказни герои и създания, предаването на психологически състояния, разчитащи се в погледите и мимиките на рисуваните образи, е нещо доста трудно и достойно за отбелязване като постижение. Прецизната завършеност на работите и уважението към подробностите също издават не само амбициозен, но и отговорен автор. Автор, който дава заявка за още по-интересно бъдещо развитие и не на последно място: трудолюбив автор, който не само се носи на крилете на вдъхновението, но и съвестно доработва започнатото.
Обикновено образите върху листа нямат нужда от обяснение – те сами говорят за себе си. Радващо е, че в малкия ни град отвреме-навреме се появяват млади таланти, свенливо излагайки творбите си и надявайки се на одобрението на публиката. Ивелина е сред тях и аз я поздравявам с тази втора самостоятелна изложба, като й пожелавам наред със строгата хармония на числата в математиката, която е избрала за свое бъдеще, и занапред да отделя време за общуване с хармонията на формите и цветовете.
Светла Дамяновска – уредник на Градска художествена галерия – Мездра
Повече снимки в интернет на:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.446787172042514.110957.165350700186164&type=1


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар