*
Борба с вредителите

ИВО ИНДЖОВ ПРЕДСТАВИ "ВЪВЕДЕНИЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА"

|
ИВО ИНДЖОВ ПРЕДСТАВИ "ВЪВЕДЕНИЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА"

Вчера в „Гьоте институт – София” беше представено българското издание на „Въведение в журналистиката”. Нейни автори са проф. Щефан Рус-Мол, един от най-известните изследователи на журналистиката в немскоезичното пространство, и журналистът д-р Иво Инджов, който от скоро е и член на Консултативния борд на Института за модерна политика. В своите повече от 400 страници книгата дава всеобхватен теоретичен и практически поглед върху основните „закони” на журналистиката, нейните отношения с политиката, рекламата и PR-а. Анализирани са промените и предизвикателствата пред професията в информационната епоха и плюсовете и минусите на Web 2.0 и новите медии в редакционното всекидневие. Иво Инджов е обогатил книгата с подходящи български примери и с анализ на правата и задълженията на журналистите. На представянето присъстваха журналисти, общественици и академични преподаватели, както и Андреас Бохман, Аспарух Панов и Нели Калоянова от Фондация за свободата „Фридрих Науман” и Борислав Цеков и Здравка Кръстева от Института за модерна политика.
Миналата година Институтът за модерна политика издаде друга книга на д-р Иво Инджов „Медиите – между свободата, бизнеса и политиката”, с подкрепата на германската либерална Фондация за свободата „Фридрих Науман”.

От началото на тази година работна група, ръководен от д-р Иво Инджов започна изследване на подценените теми в българските медии. Изследването е в рамките на пилотен проект, подкрепен от Фондация за свободата „Фридрих Науман“ в България и Института за модерна политика. Изследванията на забранените теми в медиите отдавна са мощен стимул за развитие на критична публичност в западните демокрации. Пример за такива изследвания са Project Censored в САЩ, който съществува от 35 години и Initiative Nachrichtenaufklärung“ в Германия.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар