*
Борба с вредителите

ИВАН МИНЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: СЛАВИЯ Е ПРИЯТНО МЯСТО ЗА ПРАВЕНЕ НА ФУТБОЛ

|
ИВАН МИНЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: СЛАВИЯ Е ПРИЯТНО МЯСТО ЗА ПРАВЕНЕ НА ФУТБОЛ

Славия тръгна в новото първенство с три точки, след като спечели гостуването си на новака Спартак след автогол в последните секунди във Варна. По традиция титуляр за „белите“ в средата на терена беше един от добрите български полузащитници в елита Иван Минчев. Техничен футболист, с поглед върху играта и  поразяваща левачка, с която извежда своите съотборници на стрелкови позиции и бележи голове.

Спортният портал Nostrabet потърси Иван Минчев, за да каже на верните привърженици на „белите“ какво могат да очакват от техните любимци през тази кампания.

-       Иване, изиграхте тежък мач във Варна пред пълни трибуни, който спечелихте и с късмет. Вашият коментар?

 

-       Вижте, може и да сме имали късмет накрая, но все пак късметът спохожда този, който го търси. Като цяло обаче Славия създаде по-чистите голови положения и мисля, че заслужено спечелихме. Иначе още не сме на сто процента, но ще набираме скорост и ще се подобряваме от мач на мач. Искам също да кажа, че се радвам, че Спартак, за който играх преди осем години, отново е в елита. Видяхте колко много хора бяха на трибуните и за всеки футболист е удоволствие да играе пред пълен стадион.

 

-       Какво бихте казали за Дарко Тасевски, който изработи положението, от което падна автоголът?

 

-       Той е майстор на паса и е като отворен футболен буквар за всички. Радвам се, че съм му съотборник и научавам доста неща от него.

 

-       Какви цели са Ви поставени за новия сезон?

 

-       Искаме да се класираме колкото се може по-високо и, разбира се, отново да влезем в шестицата.

 

-       А с какъв футбол смятате да го постигнете?

 

-       Славия винаги ще се стреми да играе атакуващо, комбинативно и агресивно, независимо кои играчи са на терена.

 

-       Кой ще е козът на „белите“ за успехи?

 

-       Добрите футболисти, сплотеният колектив и ведрата атмосфера в клуба. Всичко това ни дава спокойствие и увереност в силите.

 

-       Кои грешки от миналия сезон не искате да повтаряте?

 

-       Трябва да сме по-концентрирани срещу отборите от долната половина на таблицата и да не губим от тях толкова точки, както беше през миналата година. Защото срещу по-силните се представяме на ниво и постигаме резултати, но изгубеното срещу другите съперници не ни позволи да запишем по-предно класиране и това трябва да се промени.

 

-       Ако сравним спортно-технически Славия с отборите преди вас в първата шестица, каква е разликата?

 

-       Не мисля, че е голяма. От всички взехме точки и бяхме един от малкото отбори, които победиха шампиона. Вече казах, важно е Славия да се представя по същия начин и срещу другите.

 

-       Вие сте отборът, който разчита на най-много българи. Вашият президент мислел ли е да промени философията си и да привлича повече чужденци, за да сте по-конкурентноспособни?

 

-       Не, а и не вярвам да размисли. Хубавото е, че всички българи и юноши на Славия знаят, че ако покажат качества, ще получават шансове за изява. Затова смятам, че Славия е едно приятно място у нас за правене на футбол и пример за развитие на наши перспективни играчи.

 

-       Имате ли усещане, че Светослав Вуцов няма да остане дълго в тима?

 

-       Това ще е напълно нормално, защото той ще стане голям вратар и ще пази дълго на националния. Въпрос на време е да излезе в чужбина, тъй като не смятам, че в България някой ще плати цената, която е адекватна на качествата му.

 

-       Защо Йон Бакеро още не може да даде на Славия това, което се очаква от него?

 

-       Аз имам друго мнение. Той е полезен на нашия отбор във всяко едно отношение, защото е школуван футболист и с безспорни качества.

 

-       Как виждате новите попълнения на Славия?

 

-       Славия никога не пазарува на килограм, а на постове, където треньорът прецени, че има нужда да повиши вътрешната конкуренция. За мен и трите ни попълнения са находка. Много скоро ще се уверите колко добър защитник е Владимир Чешмеджиев, за Галин Иванов е излишно да коментирам, тъй като е доказан изпълнител в атака, а от Ахмед Ахмедов очаквам да възроди кариерата си при нас. На него контузиите му попречиха в ЦСКА, но сега се надявам да разгърне големия си потенциал си.

 

-       Иване, надявате ли се новият селекционер на България да Ви забележи и играе ли Ви се в чужбина?

 

-       Подобни неща не стоят на дневен ред при мен. Аз имам още една година от договора си със Славия, мисля само за Славия и съм отдаден изцяло на клуба. Искам да давам максимума от себе си във всеки мач, за да съм полезен на отбора и да му помогна да изпълни целите си.

https://nostrabet.com/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар