*
Борба с вредителите

ИСМАИЛ ИСА ПРЕД NOSTRABET: ЦСКА СОФИЯ ПРИТИСКА ЛУДОГОРЕЦ, НО ТИТЛАТА ОТНОВО ЩЕ Е ЗА РАЗГРАД

|
ИСМАИЛ ИСА ПРЕД NOSTRABET: ЦСКА СОФИЯ ПРИТИСКА ЛУДОГОРЕЦ, НО ТИТЛАТА ОТНОВО ЩЕ Е ЗА РАЗГРАД

Исмаил Иса е един от важните футболисти и лидери на Черно море. Нападател, който с еднаква лекота умее да вкарва голове, да дава голови асистенции и да проектира голови атаки. Той е от тези, които всички черноморци очакват да поведат смело отбора към топ 6 напролет. В интервю за Нострабет Исмаил Иса разкрива какво очаква от „моряците“ за втория полусезон и изразява мнение за футбола в родното ни първенство, младите играчи и националния тим.

Г-н Иса, благодаря Ви, че приехте поканата ни за разговор. Как се чувствате по време на зимната подготовка и каква е атмосферата в Черно море?

– Нормално се чувствам. Най-важно за мен е, че тренирам добре и всичко върви по план. Атмосферата на „Тича“ е винаги приятна, защото имаме сплотен колектив от добри футболисти и добри хора. Предстоят ни още контроли, надявам се, както аз, така и целият отбор да влезе добре подготвен в пролетния полусезон. През изминалата есен не бяхте на познатото високо ниво.

Защо се получи така?

– Коронавирусът, който изкарах през лятото, ми се отрази негативно. После имах контузии в кръста и коляното, наруши се тренировъчният ми ритъм и спрях да вкарвам. Но не искам да се оправдавам и да се връщам назад във времето.

Ще видим ли най-доброто от Иса напролет?

– Това е моята цел. Да си върна оптималната форма, да поддържам постоянно добро игрово ниво и отново да вкарвам редовно.

Кога изпитвате по-голямо удовлетворение – когато реализирате гол или го изработите?

– Аз съм отборен играч и за мен е най-важно отборът да побеждава, без значение кой бележи головете. С Матиас Курьор бяхте прекрасен тандем, но той премина в турски клуб.

Какво ще му пожелаете?

– Да вкарва и там много, и да помогне на отбора си да изпълни своите цели. Пожелавам му също да е здрав и да няма контузии. Всеки на неговото място би приел подобна оферта, щом му дава възможност да изкара добри пари.

С кои други „моряци“ се разбирате най-добре на терена?

– Във всички отбори, в които съм играл, съм се разбирал с всички. Все пак футболният език е един.

Какво изисква от Вас Илиан Илиев?

– Да бележа голове и да тренирам сериозно. За мен тренировката е като мач и се влагам и в нея на 100 процента.

Ще преборите ли ЦСКА 1948 за шестия тим в топ 6?

– Няма да е само ЦСКА 1948, има и други добри отбори. Борбата в оставащите 10 мача от редовния сезон ще е оспорвана.

Смятате ли колко точки ви трябват в тези 10 мача за шестицата?

– Не. Целта ни е да побеждаваме и с такава настройка ще излизаме във всяка среща. Черно море разчита само на себе си по пътя към топ 6.

Изненадан ли сте, че бившият Ви отбор Левски буксуваше през есента?

– Не, разбира се. Тази финансова криза си каза думата, но много скоро нещата при тях ще се оправят.

Какъв Левски очаквате напролет?

– По-различен от есента и вероятно по-продуктивен, но не искам да правя прогнози за класирането му или за шансовете му в турнира за Купата.

Кой ще стане шампион?

– Несъмнено Лудогорец. ЦСКА София го притиска, но накрая титлата отново ще е за Разград. Предвид финансите и играчите, Лудогорец продължава да е недостижим.

Г-н Иса, харесва ли Ви футболът в нашето елитно първенство?

– Да. Има вече по-силни отбори, вдига се постепенно качеството, мачовете са непредсказуеми. Всеки може да победи всеки, а считаните за фаворити губят повече точки.

Виждате ли млади футболисти, с които да е свързано едно по-добро бъдеще на родния футбол?

– Такива има в много отбори, но те трябва да осъзнаят, че всичко зависи само от тях. Когато аз бях млад футболист, нямаше практика да се налагат толкова млади футболисти, както сега. Затова сегашното младо поколение не бива да изпуска шанса си.

Споделяте ли мнението, че всеки перспективен български играч трябва да излезе колкото се може по-рано в чужбина, за да развие качествата си?

– Има известна логика в това, но младите трябва да са внимателни при избора си и да са уверени, че това е правилното за тях. А не на всяка цена да излезеш в чужбина при първата оферта, когато си на 18, 19 или 20 години например.

Вие бяхте част от националния отбор на България при предишния селекционер. Как си обяснявате провалите?

– Не само г-н Дерменджиев е виновен. Аз лично нямам обяснение защо се получи така. Но си има хора, които да анализират и да дават оценки. Сигурен съм в едно – разполагаме с добри футболисти и дано при Ясен Петров нещата да потръгнат.

Очаквате ли покана от Ясен Петров?

– Нещата са в моите ръце. Ако си върна най-добрата форма, защо не?

Има ли други футболисти от Черно море, които биха помогнали на държавния тим да надигне глава?

– Има, тъй като ние сме добър отбор и играем добър футбол. И не са един, или двама, а повече.

Източник: https://nostrabet.com/ismail-isa-cska-pritiska-ludogorets-no-titlata-otnovo-shte-e-za-razgrad/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар