*
Борба с вредителите

ИНСПЕКТИРАХА СПОРТНИТЕ ОБЕКТИ ВЪВ ВРАЦА

|
ИНСПЕКТИРАХА СПОРТНИТЕ ОБЕКТИ ВЪВ ВРАЦА

Зам.кметът на община Враца Красимир Богданов направи инспекция на спортните обекти, общинска собственост. Спортните съоръжения се стопанисват и поддържат от общинското предприятие „Спорт и туризъм”, чийто управител Явор Крумов сподели пред зам.-кмета кои са най-наболелите проблеми. Един от тях е влизането с взлом и кражби на инвентар от някои зали.

При проверката се установи, че обектите са добре поддържани от ползващите ги клубове и работещите в общинското предприятие, но някои от тях се нуждаят от ремонт.

За закритата писта в момента се подготвя проект за външно саниране на сградата. Обсъждат се и различни варианти за отопление, което да включва и съседната волейболна зала.

В лошо състояние са детският басейн, фитнес залата на втория етаж на закрития басейн и частично хотела. Тенис залата и стрелбището се нуждаят от ремонт на санитарните възли, а басейнът – от аспирация и отопление на съблекалните.

Стадион „Христо Ботев” и помощните терени са в добро състояние, както и игрището с покритие от шамот. Своевременно бе разрешен и възникналият проблем със сектора по тласкане на гюле, който е освободен за зоналните състезания по лека атлетика в края на месеца.

В добро състояние е и базата в социалния комплекс на ул. „Кокиче”, която използват за подготовка пет спортни клуба.

Зала „Вестител” се нуждае от саниране и подмяна на дограмата.

За някои от помещенията в спортен комплекс „Христо Ботев” се подготвя процедура за отдаване под наем.

Посетена бе и спортната площадка, намираща се в района под „Хижата”, която в момента е разрушена почти изцяло.

Една от целите на проверката бе общинска администрация да се запознае с фактическото състояние на обектите и за които е възможно да се търси финансиране за реновиране. Зам.-кметът Богданов изрази мнение, че това може да стане чрез националните и европейските оперативни програми, с активното участие на спортните клубове. Той заяви още, че се предвижда и изграждане на нови спортни площадки.

Спортните съоръжения се ползват от 18 спортни клуба.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар