*
Борба с вредителите

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 20.05.2024г. около 10.30ч. екип на ПП е изпратен на ПТП в гр.Враца между три МПС. На място установяват, че три МПС са катастрофирали както следва: л.а.“Ауди А4“ управляван от /72г/ от гр.Мездра, л.а.“Фолксваген Пасат“ управляван от /53г/ от гр.Враца, и градски автобус „Голден Драгон“ управляван от /60г/ от с.Згориград.

Убити – няма. Ранен е водача на л.а.“Ауди А4“, който е транспортиран до ЦСМП Враца с линейка и настанен в ХО с комоцио и контузна рана на главата. Спътничката в този а-л И. С. – возеща се на предна дясна седалка е посетила ЦСМП Враца със случаен превоз – настанена с ХО с натъртвания в лявата част на тялото без опасност за живота.

Щети в Процес на изясняване.

Причини: навлизане в лентата за насрещно движение от водача на л.а.“Ауди А4“.

Водачите са изпробвани за алкохол и наркотици с тех.средство, като  пробата за наркотици на водача на автобуса е положителна за „бензодиазепин“. Съставен му е АУАН и е издаден талон за мед.изследване като е конвоиран до ЦСМП Враца и пред деж.лекар е дал кръв и урина за лаб.изследване.  Същият е освидетелстван и задържан.  Уведомен РП.   По случая е образувано БП.

 

В РУ- Враца на 20.05.2024г. в 16.00ч.  е получено съобщение от жител на гр. Враца, който е заявил, че за времето от 12:30ч. до около 15:30ч. НЛ използвайки невниманието му е извършило кражба на портмоне, съдържащо сумата от 400 лева и 2600 евро, от нощно шкафче в обитаваното от него жилище.    От проведените БОИМ и ПСД се установи, че съпричастно към извършеното деяние е /44г/-на от гр. Враца. Портмонето предмет на престъпление, заедно със сумата в него е предадено с протокол за доброволно предаване. Задържана за срок до 24 часа в РУ- Враца. В РУ- Враца е образувано ДП. 

 

На 20.05.24г. в 20.20ч. в гр.Враца екип на ППД при РУ.-Враца спират за проверка л.а Ф-н Голф собственост и управляван от /20г/ от гр. Мездра и пътниците в автомобила /31г/ от с. Нови Хан, /20г/ от гр. Мездра, /16г/ от гр.Враца и /21г/ от гр.Враца.

            От извършените ПСД се установи, че при проверката в автомобила се намери и иззе 2бр. полиетиленова сгъвка съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко тест реагира на канабис. При извършения личен обиск на едно от лижата се намери и иззе 1бр. сгъвка съдържаща зелена суха листна маса, която при направения полеви нарко тест реагира на канабис, и ел. везна. Лицата са задържани в РУ-Враца

По случая в РУ-Враца са образувани ДП и БП. Уведомен е деж. Прокурор при РП-Враца.   Работата по случая продължава.

 

На 20.05.2024г., около 19:50 часа в с. Хърлец, служители на РУ- Козлодуй спират за проверка л.а. Форд Галакси управляван от неправоспособния /24г/ от с. Търнак. На водача е извършена проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug Test 5000“, като същия е отчел положителен резултат за употреба на „Метамфетамин“. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е съпроводен до ФСМП – гр. Козлодуй, където е отказал да даде кръв и урина за лабораторен анализ. Същия е задържан за срок до 24 часа. На автомобила е извършен оглед.          По случая в РУ-Козлодуй е започнато БП.

 

На 20.05.2024г. около 20.35ч. в ОДЧ на РУ – Козлодуй чрез ЕЕН112 е получено съобщение, че в гр. Козлодуй гори постройка, обитавана от /22г/ от гр. Козлодуй. В следствие на пожара са изгорели покъщнина и е увредена около 24кв/м. покривна конструкция. Пожарът е предизвикан по непредпазливост от незагасена цигара. Огъня е загасен от служители на РСПБЗН гр. Козлодуй. По случая в РУ-Козлодуй е образувана преписка.

 

На 20.05.2024г., около 17:00 часа в с. Гложене, служители на РУ- Козлодуй спират за проверка л. а. Ауди А4 управляван от /35г/ от с. Гложене. След извършена проверка в информационния масив на МВР се установи, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС.Автомобила е дерегистриран, като са отнети 2 бр. рег. табели.

На водача е съставен 1бр. АУАН – ЗДвП.

 

На 20.05.2024г., около 20:55 часа в с. Хърлец, служители на РУ- Козлодуй спират за проверка л.а. Мерцедес Ц220ЦДИ собственост и управляван от /20г/ от с. Хърлец. След извършена проверка в информационния масив на МВР се установи, че водачът е лишен от право да управление на МПС по административен ред. Автомобила е дерегистриран, като са отнети 2 бр. рег. табели. На водача е съставен 1бр. АУАН – ЗДвП и 1бр. АУАН по КЗ.

 

На 20.05.2024г., около 19:50 часа в с. Хърлец, служители на РУ- Козлодуй спират за проверка л. а. Форд Галакси управляван от /24г/ от с. Търнак След извършена проверка в информационния масив на МВР се установи, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС. Водача представя свидетелство за управленое на МПС със съмнителен произход, издадено от ОАЕ /Дубай/. Пластиката  е предадена с протокол за доброволно предаване за извършване на проверка по случая. Автомобила е  дерегистриран, като са отнети 2 бр. рег. табели. По случая в РУ-Козлодуй е образувана преписка.

 

На 21.05.2024г. в 02.20ч. в РУ-Оряхово чрез тел.112 е получено съобщение от жителка /52г/ от с.Селановци, която е заявила, че е възникнал пожар в кухненска постройка и къща, ползвана от нея. Собствеността на имота е в процес на изясняване. Жената е обгазена и обгоряла по крайниците, прегледана от екип ФСМП гр.Оряхово, след което е транспортирана с линейка до МБАЛ „Хр.Ботев“ гр.Враца за допълнителен преглед и лечение. В следствие на пожара кухненската постройка и покрива на къщата са изгорели. Пожара е загасен от служители на РСПБЗН гр.Оряхово. Причини и щети в процес на установяване. Ще бъде извършен оглед в светлата част на деня.  Работата по случая продължава. Посетили служители на РУ-Оряхово.  По случая в РУ-Оряхово е образувано ДП.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар