*
Борба с вредителите

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 22.02.2024г., на територията на гр. Враца е проведена специализирана полицейска операция с цел предотвратяване  и разкриване на престъпления свързани с наркотични вещества, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, спазване на ЗДвП. Проверени са 59 автомобила  и 97 лица. На улица в гр.Враца  е извършено претърсване на 17-годишно лице. При обиска е намерено пликче съдържащо канабис. При последвал обиск в жилището на същото лице, е намерен  и иззет канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 

При проверка  в апартамент в ж.к.“Дъбника“ - гр.Враца е иззет 5 кг. тютюн без български акцизен бандерол. 

 

След оперативно –следствени действия на служители на РУ Враца  е установен извършителят на кражба на 60 м.кабел и медно котле от частен имот в гр.Враца. Деянието  е извършено от непълнолетно лице от гр.Враца.

 

На 22.02.2024г., след оперативно – следствени действия на служители на РУ Козлодуй, на улица в града  е извършена проверка на 33-годишено лице от същия град, криминално проявено. При обиска са намерени флакони съдържащи препарати за производство на синтетични наркотици.  В последващо претърсване в апартамент обитаван от същото лице, са намерени десетки флакони, мелница за канабис, семена от канабис  и др. продукти за производство на наркотични вещества. Образувано  е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.1 НК.

 

На 22.02.2024г., в РУ Враца е получен сигнал, че на 17.02.2024г. в с.Лиляче, неизвестно лице увредило 8 машини за кафе и сладкиши, като от някои са откраднати монетниците, а на други са откраднати хранителни продукти. Щетата  е за около 2000 лева. След оперативно-следствени действия на служители на РУ Враца е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 21-годишен жител на село Тишевица. Лицето е задържано.

 

На 22.02.2024г., в два частни имота  в селата Върбица  и Девене, служители на МВР съвместно със служители на Държавно горско стопанство - гр.Берковица, са намерили  и иззели незаконно добити дърва за огрев.

           

На 23.02.2024г., в около 04.10ч. с.Баница е установен водач на лек автомобил, който шофирал след упатреба на алкохо – 0,76 промила.  

 

На 22.02.2024г., в хода на специализирана операция  е извършено претърсване  в частен дом в с.Борован. Намерен и иззет е газов пистолет. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

 

На 22.02.2024г., при проверка в частен дом в с.Царевец е намерен и иззет 40 литра алкохол/ракия/, без български акцизен бандерол.

 

След оперативно – следствени действия на служители на РУ Мездра  е установено  лицето, което на 04/05.01.2024г. откраднало велосипед от входа на жилищен блок на в гр.Мездра. Деянието  е извършено от 20-годишен жител на същия град.

 

На 22.02.2024 г.,  в 16.40 ч. в РУ - Мездра е получено съобщение за възникнал скандал между двама мъже, съседи  в жилищен блок в гр.Мездра. По време на скандала пострадал единият от мъжете пострадал и е транспортиран за преглед в болницата в града. Образувано  е досъдебно производство по чл. 129 НК.

 

На 22.01.2024г., при проверка  в частен имот в гр.Мизия са намерени  и иззети 38 пакета съдържащи  ситно нарязан тютюн с обща маса около 5 килограма.  

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар